Δελτια Τυπου

Οι Παξοί μπορούν να Αναδειχθούν σε Παγκόσμιο Προορισμό Ποιοτικού Τουρισμού…

Στους Παξούς περιόδευσε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους, με αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη, ενώ είχε συνάντηση εργασίας με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο.

Ο κ. Γκίκας αναχωρώντας το πρωί της Παρασκευής, προέβη σε δηλώσεις όπου μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να επισκεφθώ τους Παξούς που αποτελούν έναν τουριστικό προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας και να συνομιλήσω με πολλούς φίλους, αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη, αλλά και να παραβρεθώ σε συνάντηση εργασίας με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Σπύρο Βλαχόπουλο, τον όποιον και συνεχάρην για την επανεκλογή του. Του εξέφρασα δε την αμέριστη συμπαράστασή μου, αύριο, από την θέση του Βουλευτή στο έργο του και στην προσπάθεια που καταβάλλει, τόσο για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Παξών, όσο και για την αναπτυξιακή  και ποιοτική αναβάθμισή τους. 

Υπάρχουν προβλήματα που έρχονται μεν από το παρελθόν, αλλά που δυστυχώς η Πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε στο βαθμό που θα περιμέναμε τα τελευταία χρόνια. 

Είμαι πεπεισμένος ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τείνει ευήκοα ώτα και θα συμβάλει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων, για να υπερκεραστούν, π.χ., τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δεν επέτρεψαν την ένταξη στο πρόγραμμα «Αλιεία», της βελτίωσης των λιμενικών υποδομών στο Λογγό. Βεβαίως βελτιωτικές παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και στο λιμάνι της Λάκας αλλά και του Γαίου, που ήδη έχει καταγραφεί βελτίωση της εικόνας του αλλά επιδέχεται ακόμα αρκετών παρεμβάσεων.  

Επίσης στη συζήτηση με τον Δήμαρχο Παξών, αλλά και με πολλούς επιχειρηματίες μου επισημάνθηκε ο προβληματισμός κατοίκων του νησιού, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων για την ανάγκη προώθησης των αδειοδοτήσεων καταστημάτων στην παραλία Γαίου από την αρχαιολογική υπηρεσία. 

Θετικά είναι τα νέα για τις εργασίες του αποχετευτικού, όπου, όπως ενημερώθηκα, σε ένα χρόνο από σήμερα το έργο θα έχει αποπερατωθεί.

Τέλος όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, η Δημοτική αρχή εξετάζει την δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων, στην Ήπειρο, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που καταγράφηκαν στο παρελθόν…

Οι Παξοί αποτελούν έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό ο οποίος προσελκύει ποιοτικό τουρισμό και η Πολιτεία οφείλει να συμπαρασταθεί εμπράκτως τόσο στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, όσο και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για περαιτέρω αναβάθμισή τους».