Δελτια Τυπου

Οφείλουμε να στηρίξουμε τον Αθλητισμό βελτιώνοντας τις Υποδομές

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ιστορικού Σωματείου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής, ο Α’ Αντιπρόεδρος Χρήστος Μητσιάλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Τηλέμαχος Γαβαλάς, ο Γ.Γ Άκης Παυλογιάννης, ο Έφορος Υδατοσφαίρισης Πέτρος Διαβάτης και συνεργάτες του κ. Γκίκα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΝΑΟΚ για την λειτουργία των τμημάτων του ομίλου και για τις επιτυχίες των αθλητών του, καθώς επίσης και για τον γενικότερο σχεδιασμό που στοχεύει στην αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων, καθώς και στη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού.

Ο κ. Γκίκας μετά το τέλος της συνάντησης προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις του ιστορικού ναυταθλητικού Σωματείου ΝΑΟΚ, με την τεράστια παράδοση  στα αθλήματα της κωπηλασίας, της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης, της ιστιοπλοίας και την υποβρύχιας αλιείας, από τον οποίο όμιλο έχουν βγει Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες, Πανευρωπαϊκοί Πρωταθλητές και Πανελληνιονίκες και να έχω μια ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Τους διαβεβαίωσα ότι όπως στο παρελθόν, έτσι και αύριο ως Βουλευτής, θα συνεχίσω να στηρίζω τις προσπάθειες του ιστορικού Ομίλου που δεν βγάζει μόνο άξιους πρωταθλητές και αθλητές, αλλά χρήσιμους και ενεργούς πολίτες. 
Θεωρώ ότι η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα ολοκληρώσει σε σύντομο χρόνο την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Έτσι διευθετείται ένα πάγιο αίτημα του Ομίλου και απαλείφεται οριστικά ένα ζήτημα που δημιούργησε αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Παράλληλα θα πρέπει να επανεξεταστεί, σε συνεργασία και με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές, η δυνατότητα υλοποίησης του σχεδίου που έμεινε ημιτελές το 2004 από το Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΣ», για την κατασκευή πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων στον ΝΑΟΚ.
Πάντως αποτελεί γενικευμένη διαπίστωση ότι το νησί μας υπολείπεται σε αθλητικές υποδομές, οι οποίες στο μεγαλύτερο βαθμό είναι γερασμένες, ξεπερασμένες και ελλιπείς. Οφείλουμε όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νησιού σε συνεννόηση με τους αθλητικούς παράγοντες και τα Σωματεία να εξετάσουμε ουσιαστικά και σε βάθος το ζήτημα των αθλητικών υποδομών ώστε να δρομολογηθούν επιτέλους οι διαδικασίες, που θα μας οδηγήσουν στην βελτίωσή τους.»