Δελτια Τυπου

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του απέτυχαν παταγωδώς! Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη.

Σε δηλώσεις για την επέτειο των δύο χρόνων παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία, προχώρησε σήμερα ο τ. Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.
Οι δηλώσεις παρατίθενται κατωτέρω:
«Σήμερα συμπληρώνονται δύο ακριβώς χρόνια από την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία. Δύο χρόνια μετά την μεγαλύτερη πολιτική απάτη εις βάρος του Ελληνικού λαού με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Δύο χρόνια απόλυτης οπισθοδρόμησης, δύο χρόνια που έφεραν, ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου, δύο χρόνια που η αξιοπιστία της χώρας εξανεμίστηκε.
Δύο χρόνια που εν τέλει, έκαναν την ζωή των Ελλήνων Πολιτών πολύ χειρότερη….
Σ’ αυτά τα δύο χρόνια, 25 δις ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση και 5.5 δις από την τελευταία, εξαερώθηκαν.
Χάθηκαν 21 δις ευρώ εθνικού πλούτου, δηλαδή ΑΕΠ.
Φορτώθηκαν στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών 9 δις ευρώ νέων μέτρων με μορφή φόρων και περικοπών μισθών και συντάξεων. Και το νέο έτος προστίθενται και νέα φορολογικά βάρη ύψους 2.6 δις ευρώ.
Σ’ αυτά τα δύο χρόνια, 40 δις ευρώ «έκαναν φτερά» από τις Ελληνικές Τράπεζες με μορφή εκροών.
Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, ούτε ελπίδα εξόδου από την κρίση. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του απέτυχαν παταγωδώς! Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη.
Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση, με μεταρρυθμιστική ατζέντα, με αλλαγή μίγματος οικονομικής πολιτικής που να βασίζεται σε μειώσεις φόρων και εισφορών, περιορισμού του κράτους, στήριξη της επιχειρηματικότητας και προσέλκυση επενδύσεων. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει ελπίδα στους Έλληνες. Και αυτή θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και κάτι σε προσωπικό τόνο.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, διότι πριν από ακριβώς 2 χρόνια με τεράστια πλειοψηφία – 8000 σταυρών – με ανέδειξαν Εκπρόσωπό τους στην Βουλή των Ελλήνων, άσχετα αν λίγους μήνες μετά, η Έδρα της ΝΔ «έφυγε» από την Κέρκυρα για τους γνωστούς λόγους…..
Επιθυμώ λοιπόν να τους διαβεβαιώσω, ότι ο αγώνας αυτός της προσφοράς, που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, κοντά στους πολίτες, κοντά στα προβλήματα και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική Δικαίωση, την τελική Νίκη….».