Δελτια Τυπου

Ο νέος Αξονικός Τομογράφος καλύπτει απολύτως τις Ανάγκες της Π.Ε. Κέρκυρας

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αφορούν στους δύο Αξονικούς Τομογράφους του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα ενδελεχή ενημέρωση από τον Διοικητή του Γ.Ν. Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, τον Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος, Πέτρο Ζερβό και υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με τον δεύτερο Αξονικό Τομογράφο.

Καταρχάς, ο νέος Αξονικός Τομογράφος των 64 τομών θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας και θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες.

Δεύτερον, σε κανένα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο της χώρας μας, όπως είναι το Γ.Ν. Κέρκυρας, δεν υπάρχουν δύο Αξονικοί Τομογράφοι.

Τρίτον, ο (πρώτος) Αξονικός Τομογράφος των 16 τομών, η μελλοντική αξιοποίηση του οποίου απετέλεσε αφορμή για αντιδράσεις, δεν είναι ιδιοκτησία του Νοσοκομείου μας, αλλά χορηγείται σε αυτό μέσω leasing. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ρουμπάτης, το ετήσιο κόστος του ξεπερνά τις 100.000 Ευρώ (50.000 Ευρώ για το leasing και άνω των 50.000 Ευρώ για τη συντήρησή του). 

Επιπλέον, για να χρησιμοποιούνται δύο Αξονικοί Τομογράφοι στο Νοσοκομείο μας, απαιτείται η πρόσληψη 2 έως 3 ιατρών Ακτινοδιαγνωστών και 2 έως 3 Βοηθών Ακτινολόγων. Όλα τα ανωτέρω στοιχεία ετέθησαν υπόψη της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

Προκειμένου να παραμείνει στην Κέρκυρα ο (πρώτος) Αξονικός Τομογράφος των 16 τομών, επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ζήτησα να εξεταστεί η δυνατότητα μετεγκατάστασής του στο ΚΥ της Πόλης με παράλληλη κάλυψη των εξόδων leasing και συντήρησης από το Υπουργείο Υγείας. Βεβαίως, η μετεγκατάσταση και αξιοποίησή του στο ΚΥ συνεπάγεται την πρόσληψη του εξειδικευμένου προσωπικού.

Εν κατακλείδι, με τον νέο Αξονικό Τομογράφο των 64 τομών καλύπτονται απολύτως οι ανάγκες της Π.Ε. Κέρκυρας και για αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Άλλωστε, ακόμα και όταν ό υπάρχων Αξονικός Τομογράφος δεν λειτουργούσε λόγω βλάβης (σημειώθηκαν αρκετές βλάβες), όλες οι ανάγκες του Νοσοκομείου καλύφθηκαν από εξωτερικούς συνεργάτες. Συνεπώς, όλοι οι ασθενείς που είχαν ανάγκη αυτής της εξέτασης, εξυπηρετήθηκαν.»