Ο Ναυτικός Σταθμός δεν πρόκειται ούτε να απομακρυνθεί από την Κέρκυρα ούτε να υποβαθμιστεί

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α. Στέφανος Γκίκας. Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος επισκέφθηκε για υπηρεσιακούς λόγους σήμερα την Κέρκυρα, διαβεβαίωσε τον κ. Γκίκα, ότι ο Ναυτικός Σταθμός δεν πρόκειται να καταργηθεί ούτε να υποβαθμιστεί επιχειρησιακά, διαλύοντας έτσι τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει προ ολίγων εβδομάδων.

Μετά την συνάντηση ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη, με τον οποίο με συνδέει μακρά φιλία. Ο κ. Αρχηγός με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να υποβαθμιστεί επιχειρησιακά ο Ναυτικός Σταθμός Κέρκυρας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενεργό παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο που η χώρα διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση, με την Τουρκία να «επεκτείνεται» στην γειτονική Αλβανία και με την προοπτική της έναρξης των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη περιοχή μας, η επιχειρησιακή απαίτηση του Ναυτικού Σταθμού καθίσταται κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Αρχηγό που ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ένα θέμα, που απασχόλησε έντονα την Κερκυραϊκή κοινωνία και όχι μόνον.»