Παρέμβαση Στέφανου Γκίκα για τα Προβλήματα του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Ν. Κέρκυρας

Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2015
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανος Γκίκας, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γ.Ν. Κέρκυρας, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης εφόσον η Πολιτεία επιθυμεί την εύρυθμη λειτουργία των δομών ψυχικής υγείας στη Κέρκυρα και των ευρύτερων περιοχών που αυτή εξυπηρετεί.

Στην ερώτηση του, ο Βουλευτής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από το 2011, καταργήθηκε το Ψ.Ν. Κέρκυρας ως αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο και εντάχθηκε ως Ψυχιατρικός Τομέας στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Από τότε αναπτύχθηκε ένα ευρύτατο Δίκτυο εξυπηρέτησης των ασθενών, ωστόσο το υφιστάμενο προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά από το 2012, ενώ ταυτόχρονα καλείται να υποστηρίξει και άλλες λειτουργίες υγείας, όπως την μονάδα του ΟΚΑΝΑ αλλά και τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες στο Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Ο κ. Γκίκας, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας ζητά να μάθει πότε το Υπουργείο θα προχωρήσει στην πρόσληψη νοσηλευτών/τριων και ψυχιάτρων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τομέα. Επίσης ζητά να ενημερωθεί πως το Υπουργείο σκοπεύει να λύσει το θέμα του νέου Οργανισμού του Γ.Ν. Κέρκυρας, καθώς επί του παρόντος δημιουργούνται δυσλειτουργίες. Τέλος ρωτάει τον Υπουργό τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για την επαναφορά από το ΤΑΙΠΕΔ στο Νοσοκομείο του χώρου του παλιού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.