Παρουσίαση ΕΠΤΑ Δράσεων για την Ανάπτυξη του Νομού

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής, Στέφανος Γκίκας, παρουσίασε προς τους ετεροδημότες της Αθήνας τη δική του πρόταση για την ανάπτυξη της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων νήσων.

Ο κος Γκίκας αφού ανέλυσε την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία γι α τη χώρα μας, τόνισε ότι την επόμενη ημέρα μία ισχυρή κυβέρνηση αποτελεί εθνική αναγκαιότητα και κάλεσε τους πολίτες να μην εκφράσουν την αγανάκτησή τους με ψήφο στα μικρά κόμματα, αλλά με ψήφο ανανέωσης στα υπάρχοντα κόμματα. Αναφέρθηκε εν συντομία στις πρόσφατες εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και υπογράμμισε ότι αυτές συνθέτουν μία ολοκληρωμένη δέσμη πολιτικών, που αν εφαρμοστούν από μία ισχυρή κυβέρνηση χωρίς συμβιβασμούς, θα βγάλουν την χώρα από την κρίση.

Ο κος Γκίκας με την ιδιότητά του ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε ακροθιγώς στο πρόγραμμα της ΝΔ για την άμυνα, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να μειώσει μισθούς και συντάξεις των ενστόλων ενώ βασικό μέλημα είναι η εξυγίανση των μετοχικών ταμείων και η αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

Ερχόμενος στην Κέρκυρα ο κος Γκίκας παρουσίασε μία δέσμη 7 δράσεων – που όπως είπε – θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του Νομού. Αυτές είναι:

Αύξηση των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα με ανάδειξη των επώνυμων προϊόντων ιδιαίτερης προέλευσης της Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπως η φράουλα, το κρασί, το λάδι, η ψιλή ελιά, το κούμ κουάτ, το βούτυρο Κερκύρας, καθώς και ιδιαίτερες γεύσεις της κερκυραϊκής κουζίνας. Οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούνται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιτέλους ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού του νησιού μας που αποτελεί τη βάση για την περεταίρω ανάπτυξη.
Δράσεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κέρκυρα με στόχευση στον εναλλακτικό τουρισμό και κυρίως στον καταδυτικό τουρισμό με την δημιουργία δύο καταδυτικών πάρκων – ένα στο βορρά και ένα στο νότο – με τεχνητά ναυάγια, και στο θρησκευτικό τουρισμό με την ανάδειξη του μοναδικού θρησκευτικού μας πλούτου, από πλευράς εκκλησιών, παρεκκλησίων, ιδιωτικών εκκλησιών, εικόνων, σπανίων τοιχογραφιών, κλπ. που παραμένουν άγνωστα στη διεθνή κοινότητα. Δράση που επίσης χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.
Δημιουργία και λειτουργία αιμοδυναμικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας το οποίο θα εξυπηρετεί πλήθος περιστατικών καρδιοαγγειακής υφής που αποτελούν το 65% των διακομιδών. Η δράση επίσης υποστηρίζεται από την Ε.Ε.
Πίεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έργου των φραγμάτων, αλλά και σε περίπτωση απόρριψής του, υιοθέτηση νέας ολοκληρωμένης και ήδη επεξεργασμένης πρότασης, για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας με μεταφορά ελληνικού νερού και χρηματοδότηση του έργου από το ΠΔΕ.
Ταχύτερες και πιο σύγχρονες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ειδικότερα με τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά, καθώς και ολοκλήρωση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών.
Παρακολούθηση όλων των έργων υποδομής ΕΣΠΑ (οδικό δίκτυο, αποχετευτικό, λιμενικές υποδομές, περιβάλλον, κλπ.). Διεκδίκηση πόρων και από το ΠΔΕ.
Ο κος Γκίκας ξεκαθάρισε ότι τα 7 αυτά σημεία είναι ενδεικτικά και υποσχέθηκε ότι για όλα τα θέματα που εκκρεμούν η διεκδίκηση από μέρους του θα είναι «έντονη και δριμεία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επώνυμοι ετεροδημότες Κερκυραίοι, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών κα Λίνα Βέργη, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κος Σπύρος Γραμμένος, ο Πρόεδρος των απανταχού Παξίων κος Αντώνης Κάγκας, η Πρόεδρος των απανταχού Γαστουριωτών κα Μαίρη Κυλαδινού, ο Πρόεδρος των απανταχού Περουλαδιτών κος Δημήτρης Βολωνάκης, ο Πρόεδρος των απανταχού Κασσωπαίων κος Σπύρος Χειρδάρης, ο τ. Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως Ελευσίνας κος Κώστας Ψαρράς, ο Ειδικός Γραμματέας της Κερκυραϊκής Ενώσεως Αθηνών κος Τάσος Αλαμάνος, ο Γενικός Γραμματέας των απανταχού Θιναλιωτών κος Νίκος Πουλιάσης , ο αναπτυξιολόγος κος Πέτρος Μίαρης. Ο πρ. Πρόεδρος των Εφετών κος Γ. Μακρής και βεβαίως ο Πρόεδρος των ετεροδημοτών Κέρκυρας της ΝΔ κος Αλέκος Καρδάμης. Επίσης παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Βερονίκη Πεπέ, ο Γραμματέας Λεκανοπεδίου της ΝΔ κος Χρήστος Παρράς, ο Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ κος Μίλτος Βασιλόπουλος και κομματικά στελέχη που έλκουν την καταγωγή τους από την Κέρκυρα.