Περιοδεία Στέφανου Γκίκα στους Παξούς

Επίσκεψη στους Παξούς πραγματοποίησε την Πέμπτη και Παρασκευή 5 – 6 Ιουλίου 2018, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας (ΝΔ) Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας περιόδευσε στις κοινότητες του Γαίου, της Λάκκας, των Μαγαζιών και του Λογγού, συνομίλησε με πολίτες, συναντήθηκε με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και με πολλά κομματικά στελέχη. Ο κ. Γκίκας στις τοποθετήσεις του αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στην απαράδεκτη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, στο 4ο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου που τίθεται σε εφαρμογή τον άλλο μήνα, στους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της χάραξης των Θαλασσίων Ζωνών με την Αλβανία, ενώ αναφέρθηκε και σε πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία, που παρουσίασε πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια προγραμματική πρόταση «που θα βγάλει οριστικά την χώρα μας από την κρίση», όπως είπε.

Ξεχωριστή συνάντηση είχε με τον Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε μεταξύ άλλων, για τα έργα λιμενικών υποδομών στο Γάιο, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί, για τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στους λιμένες Λάκκας και Λογγού, για το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων Παξών, για την οδοποιία των Αντιπάξων, κ.α.