Πρωτοφανής Κοσμοσυρροή για τα Δεδομένα της Κέρκυρας στην Πίτα του Στέφανου Γκίκα

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του πολιτικού γραφείου του πρ. Βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανου Γκίκα. Παρών ήταν ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, πρ. Υπουργός και Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρ. Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ,  κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου σήμερα που απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Στέφανου Γκίκα. Ενός φίλου, αγωνιστή, συμμαχητή και έντιμου πατριώτη, με προσφορά στον τόπο, στην Παράταξη μας και στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ενός ανθρώπου που μάχεται αδιάκοπα για τα πιστεύω του, που έχει μάθει -πάνω απ όλα- να υπηρετεί άοκνα την πατρίδα, παραμερίζοντας πολλές φορές το προσωπικό του συμφέρον για χάρη του συνόλου. Ενός ανθρώπου και πολιτικού που ξέρει να μάχεται, ακόμα κι όταν αδικείται. Κι αυτό οι Κερκυραίοι το γνωρίζουν πολύ καλά! Γιατί ξέρουν ότι όταν ο Στέφανος, το Σεπτέμβριο του 2015, έχασε τη βουλευτική του έδρα, με εντελώς άδικο τρόπο και παρότι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχε τιμηθεί από το 60% και πλέον των ψηφοφόρων της Παράταξης στην Κέρκυρα, ποτέ δεν το έβαλε κάτω! Συνέχισε να αγωνίζεται σαν να ήταν εν ενεργεία βουλευτής, με συνεχείς παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα του νομού σας.

Γιατί, αυτός είναι ο Στέφανος! Ένας ανιδιοτελής άνθρωπος, ένας γνήσιος μαχητής, ένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που επί 30 χρόνια προσέφερε στον τόπο από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, πάντα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης, πάντα με απόλυτη επιτυχία. Κι ένας πολιτικός που επί 12 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται αδιάκοπα κι έντιμα μέσα από την Παράταξη μας, ώστε να εκπροσωπεί επάξια όλους εσάς, τους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων. Και θέλω να θυμίσω εδώ την τροπολογία του Στέφανου το καλοκαίρι του 2015, για να υπαχθούν τα Διαπόντια νησιά στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, κάτι που απέρριψε ο κ. Τσίπρας και η «πρώτη φορά Αριστερά».

Το 2019 είναι η χρονιά των αποφασιστικών μαχών, σε όλα τα επίπεδα. Είναι η χρονιά των μεγάλων νικών, που θα οδηγήσουν στην ανάταξη της πατρίδας μας και στην επιστροφή στη δημοκρατική ομαλότητα. Είναι η χρονιά των μεγάλων επιλογών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη επικράτηση της Παράταξης και των ιδεών μας, το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ξέρετε ότι όπως πάντα, έτσι και τώρα, εγώ θα είμαι παρών και θα αγωνιστώ δίπλα σας για το μέλλον της Ελλάδας μας!

Σε αυτό το μέλλον, στη νέα Βουλή, φίλες και φίλοι Κερκυραίοι, χρειαζόμαστε τον Στέφανο Γκίκα! Πρωτίστως τον χρειάζεται η Κέρκυρα! Και είμαι βέβαιος ότι θα τον επιβραβεύσετε και πάλι για την προσφορά του!».


Από την πλευρά του ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Στέφανος Γκίκας είναι ένας άξιος συνάδελφος, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας. Παράλληλα, είναι ίσως ο μόνος Κερκυραίος πολιτικός που αγωνίζεται τόσα χρόνια, με πάθος και συνέπεια  για την Πατρίδα του την Κέρκυρα, παραμένοντας κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με την στήριξή σας και τον αγώνα σας, ο Στέφανος Γκίκας θα είναι ξανά σε λίγους μήνες στην Βουλή – μετά την τόσο άδικη απώλεια της Έδρας του τον Σεπτέμβριο του 2015!

Αγωνιζόμαστε όλοι για να εγγυηθούμε όχι απλώς τη συνέχιση της μεγάλης μας Κεντροδεξιάς Παράταξης και την νίκη στις εθνικές εκλογές, αλλά την αναγέννησή της με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που σε λίγους μήνες θα είναι Πρωθυπουργός, για να πάει η Ελλάδα μπροστά και να επιστρέψει επιτέλους η κανονικότητα στην χώρα.».

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας αφού εκθείασε την τριακονταετή υπηρεσία και παρουσία του Στέφανου Γκίκα σε μάχιμες και κορυφαίες θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τον 12ετή συνεπή πολιτικό αγώνα του στην Κέρκυρα, κοντά στους πολίτες, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Τόνισε ότι αυτό που έχει πρωτίστως ανάγκη η χώρα είναι να επενδύσει στη νέα γενιά, να επιστρέψουν οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μας που έφυγαν στο εξωτερικό και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες ώστε να μπορούν να ζήσουν στη χώρα τους, να εργαστούν και να παράγουν πλούτο εδώ. Τόνισε ότι: «για το όνειρο της μέσης Ελληνικής οικογένειας που αξίζει μια καλύτερη ζωή, είτε στα αστικά κέντρα, είτε στα νησιά, είτε στην ύπαιθρο θα παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Με μείωση της φορολογίας, νέες δουλειές, ασφάλεια και τάξη». Κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν μαζικά τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας συγκεκριμένα «έστω κι αν δεν θέλετε να ψηφίσετε τη Νέα Δημοκρατία εσείς, κάντε το για τα παιδιά σας…».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Γκίκας αφού ευχαρίστησε τους πρ. Προέδρους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε ότι η έλευση εδώ του Βασίλη Κικίλια, ενός πολιτικού της νεότερης γενιάς με λαμπρό μέλλον, αποτελεί για τον ίδιο υψίστη τιμή, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας αποτελεί ένα από τα δυναμικά νέα στελέχη της Παράταξης, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο την επόμενη μέρα, στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας.

Αναφερόμενος στα τοπικά θέματα, χαρακτήρισε την Κέρκυρα μια «απέραντη χωματερή» και τόνισε ότι για το ζήτημα αυτό, όπως και για την έλλειψη υποδομών, το ασυντήρητο οδικό δίκτυο, τα προβλήματα στην ύδρευση και γενικώς για την σημερινή κακή κατάσταση που επικρατεί στο νησί, υπάρχουν ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμο: «οι τρεις κάλπες μια επιλογή: ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Αναφέρθηκε εν συντομία στα εθνικά θέματα, χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστη» την Συμφωνία των Πρεσπών. Εκτίμησε δε ότι θα φέρει πολλά δεινά στη χώρα λόγω του αλυτρωτισμού των Σκοπίων που υποθάλπτει. Στα Ελληνοαλβανικά, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επαναχάραξη της ΑΟΖ των Διαποντίων Νήσων εις βάρος των Ελληνικών Συμφερόντων, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από την ΝΔ. Τέλος για τα Ελληνοτουρκικά εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Επεσήμανε επίσης ότι παρά την καταστροφική πορεία των τελευταίων χρόνων, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να βγάλουν οριστικά την χώρα από την κρίση, να στηρίξουν την νέα γενιά και να επιστρέψουν στην Πατρίδα οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που ξενιτεύτηκαν, γιατί ο βασικός άξονας του προγράμματος της ΝΔ είναι: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.».

Ο κ. Γκίκας καυτηρίασε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τροποποιήσει το Σύνταγμα και να εισάγει την έννοια του «ουδετερόθρησκου κράτους» λέγοντας ότι η Ορθοδοξία είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού και ότι είναι περήφανος που είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Κάλεσε τέλος τους παρευρισκόμενους πολίτες να δώσουν ενωμένοι την μάχη στις επερχόμενες εκλογές γιατί αυτό που προέχει είναι: «η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός».