Δελτια Τυπου

Σημεία χαιρετισμού Στέφανου Γκίκα στην ομιλία του Δημοσθένη Δαββέτα στην Κέρκυρα

Τρίτη, 06 Μάιος 2014
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, μίλησε την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπ. Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημοσθένης Δαββέτας. Τον κ. Δαββέτα παρουσίασε ο Τομεάρχης Άμυνας του Κόμματος και πολιτευτής Στέφανος Γκίκας, ο οποίος στον χαιρετισμό του, αφού εξήρε την προσωπικότητα του Κερκυραίου καθηγητή Πανεπιστημίου, εικαστικού και συγγραφέα, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τους κατάλληλους ανθρώπους που θα προωθήσουν τα Ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Τόνισε ότι ο Κερκυραίος Δημοσθένης Δαββέτας, είναι ένας από αυτούς, και η παρουσία του στην Ευρωβουλή θα είναι απολύτως ωφέλιμη για τη χώρα.

Μιλώντας για την πορεία της χώρας, ο κ. Γκίκας εκτίμησε ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, μπήκαν τα θεμέλια ώστε να μπει επιτέλους τέλος σε αυτή την κρίση. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας ανέφερε:

Δύο χρόνια πριν, όταν η τρικομματική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε της τύχες της χώρας μας, η Ελλάδα είχε εν τοις πράγμασι πτωχεύσει. Δύο χρόνια μετά, η αξιοπιστία της χώρας έχει επανέλθει στο διεθνές επίπεδο, οι μεταρρυθμίσεις, το νοικοκύρεμα του Κράτους, η πάταξη των παθογενειών κλπ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, νέοι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί δημιουργήθηκαν, η πάταξη της διαφθοράς επιταχύνεται, οι υπαίτιοι οδηγούνται στην δικαιοσύνη…. Η σταθεροποίηση της οικονομίας μας είναι γεγονός, μεγάλες επενδύσεις συμφωνήθηκαν και υλοποιούνται και έτσι για πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, η χώρα κατάφερε και βγήκε με μεγάλη επιτυχία στις διεθνείς αγορές. Επανήλθε δηλαδή στην ομαλότητα. Όλα αυτά συνηγορούν ότι τα δύσκολα πέρασαν, τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι υπαρκτά, η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι προ των πυλών. Φέτος θα είναι ο πρώτος χρόνος με θετικό πρόσημο.

Βεβαίως ότι πετύχαμε έγινε έπειτα από τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες, υπέστημεν την πιο βάναυση, την πιο άδικη περικοπή εισοδημάτων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αυτό δεν αμφισβητείται. Οι πολίτες δεν έχουν άλλη φοροδοτική ικανότητα , δεν αντέχουν άλλα μέτρα, άλλα μνημόνια. Τώρα πια αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, της διόρθωσης των αδικιών και σιγά-σιγά, της αποκατάστασης των εισοδημάτων μας.

Έτσι λοιπόν, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, τα επιτεύγματα αυτά πρέπει να τα περιφρουρήσουμε. Τη σταθερότητα που επιτεύχθηκε πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε τους καταστροφολόγους, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πάνε χαμένες. Γι αυτό και η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές, δεν θα πρέπει να έχει «τιμωρητική» διάσταση, ούτε να είναι εκδικητική, ούτε να είναι ψήφος αντίδρασης. Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Η χώρα πρέπει να βαδίσει με σταθερά βήματα μπροστά και σε καθεστώς πολιτικής ομαλότητας, γι αυτό η ψήφος μας είναι κρίσιμη.

Έχουμε άλλωστε μπροστά μας την οριστική τακτοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους, άλλος ένας λόγος γιατί η ΝΔ πρέπει να βγει ενισχυμένη από την μάχη των Ευρωεκλογών…