Στέφανος Γκίκας: «Ξεκινούν τον Ιούνιο τα οικογενειακά επιδόματα στον ΟΓΑ»

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2013
Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Δημήτρη Κοντό, είχε χθες στον ΟΓΑ ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον νέο Διοικητή του ΟΓΑ για τα προγράμματα και τις δράσεις του Οργανισμού, ενώ του μετέφερε την δικαιολογημένη ανησυχία και προβληματισμό πολλών Κερκυραίων ασφαλισμένων για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται με την απονομή των συντάξεων, καθώς και τις διαμαρτυρίες των Ομογενών για την διακοπή της σύνταξής τους. Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Τάκη Κοντό, ένα έμπειρο και ικανό στέλεχος, για την ενημέρωση που μου παρείχε επί των θεμάτων αρμοδιότητός του. Μετέφερα στον κ. Διοικητή την δικαιολογημένη ανησυχία και πολλές φορές την αγανάκτηση πολλών Κερκυραίων ασφαλισμένων για την αργοπορία στην απονομή των συντάξεων, στην ρύθμιση υποθέσεων διαδοχικής ασφάλισης, στην εξέταση Ενστάσεων, κλπ. Ο κ. Κοντός, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ανέφερε ότι κυρίως οφείλεται στην μεγάλη απομείωση των υπαλλήλων του ΟΓΑ, αλλά πρόσθεσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται στον ΟΓΑ 40 νέοι υπάλληλοι μέσω της κινητικότητας, οι οποίοι θα βελτιώσουν τους χρόνους και την απόδοση του Οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα από τον κ. Κοντό την ενίσχυση του τμήματος που ασχολείται με την Κέρκυρα, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Θεωρώ επίσης εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι από τον προσεχή Ιούνιο, δηλαδή αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ξεκινούν αρκετές διευκολύνσεις για τους ασφαλισμένους. Ο κ. Διοικητής μου επιβεβαίωσε ότι ξεκινά η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ με εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα το Μηνιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων από το πρώτο παιδί, καθώς και το ετήσιο επίδομα των 500 ευρώ για κάθε παιδί πάνω από τα τρία. Επιδόματα που θα βοηθήσουν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Συζητήσαμε βεβαίως και το θέμα των συντάξεων των Ομογενών, που την παρούσα περίοδο η κυβέρνηση μελετά τρόπους για την καταβολή έστω και μέρους της σύνταξης, καθώς και το θέμα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Είναι γεγονός ότι η περικοπή των συντάξεων αυτών – ιδιαίτερα στα γηραιά άτομα – δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση.

Ο κ. Διοικητής με ενημέρωσε και για την προσπάθεια μηχανοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του Οργανισμού και της διευκόλυνσης των ασφαλισμένων μέσω ιντερνέτ για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Τέλος να θυμίσω στους φίλους επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων ότι σε λίγες μέρες, τις 2 Μαΐου 2013, λήγει η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να συνάψουν σύμβαση με τον ΟΓΑ, προκειμένου να δέχονται στα καταλύματά τους Κοινωνικούς Τουρίστες- δικαιούχους του Οργανισμού.»