Στην Κέρκυρα για Ενημερωτική Ημερίδα το επόμενο Διάστημα η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους 

Συνάντηση με την νέα Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, αρμόδια για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, Μαρία – Ελένη Αθανασοπούλου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα νομοθετικά εργαλεία που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση για τους δανειολήπτες και επισημάνθηκε η ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση πολιτών, επιχειρήσεων, επαγγελματιών Λογιστών – Οικονομολόγων επ’ αυτών.  .

Η κα Αθανασοπούλου ενημέρωσε τον Βουλευτή για την λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) στην Κέρκυρα, αποστολή του οποίου είναι η αναλυτική ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των υπερχρεωμένων πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μη δυνατότητα ανταπόκρισης στα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους διαχειριστές δανείων κλπ. Όπως ανέφερε η Ειδική Γραμματέας, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, το ΓΕΥΔ της Κέρκυρας έχει ασχοληθεί με 506 υποθέσεις δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ενώ μόνον τον Μάρτιο του 2022 με 16.

Συμφωνήθηκε, εντός του επόμενου διμήνου, η κα Αθανασοπούλου να επισκεφθεί την Κέρκυρα, ώστε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για τους Οικονομολόγους – Λογιστές επί του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το ιδιωτικό χρέος.