Δελτια Τυπου

Στη Κέρκυρα η Σύνοδος της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και τον Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας και Γενικό Γραμματέα, Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμο Χαρακόπουλο, που μετά από συνεργασία που είχαμε, επελέγη η Κέρκυρα για την Σύνοδο της Διεθνούς Γραμματείας και των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. 

Ένα τέτοιο σημαντικό Διεθνές Φόρουμ με την παρουσία Βουλευτών από Κοινοβούλια αρκετών χωρών, περνά το μήνυμα ότι η Κέρκυρα είναι ένας ασφαλής προορισμός, που διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την διενέργεια υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι η Διεθνής Γραμματεία της Δ.Σ.Ο. και οι Πρόεδροι των Επιτροπών θα συνεδριάσουν στη Κέρκυρα το Τριήμερο των Εορτών της μεγάλης γιορτής του Πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνα. Είναι σημαντικό επίσης ότι θα παρευρεθεί ο Προέδρος της Δ.Σ.Ο. Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσσίας, κ. Sergei Gavrilov

Αυτά δήλωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας μετά την επισημοποίηση ότι η Σύνοδος θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα 9 – 12 Δεκεμβρίου 2021.

Επισημαίνεται ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) αποτελεί Διακοινοβουλευτικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων το 1993. Στη Δ.Σ.Ο. μετέχουν Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα Βουλευτές από Κοινοβούλια χώρων της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής, καθώς και της Αυστραλίας.

 

Σκοποί της Δ.Σ.Ο. είναι η ανάπτυξη της Ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς, η ενίσχυση της επικοινωνίας των μελών της για την προώθηση του ρόλου της Ορθοδοξίας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων επί τη βάσει των αρχών της δημοκρατίας και των αξιών του Χριστιανισμού, η συμβολή στο σύγχρονο παγκόσμιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

 

Ανώτατο όργανο της Δ.Σ.Ο. είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της και εκτελεστικό όργανο η Διεθνής Γραμματεία. Η Ελλάδα και η Ρωσία αποτελούν μόνιμα μέλη της Γραμματείας. Στα πλαίσια της Δ.Σ.Ο. λειτουργούν οι εξής Επιτροπές: 1) Οικονομικών, 2) Κανονισμού, 3) Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 4) Πολιτισμού, 5) Διεθνούς Πολιτικής, 6) ΜΜΕ, 7) Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικογένειας και Μητρότητας, 8) Παιδείας.