Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λευκίμμη για την 25η Μαρτίου ο Στ. Γκίκας

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2013
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λευκίμμη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία για την ημέρα του Ευαγγελισμού στην εορτάζουσα Εκκλησία στο Παλαιοχώρι, την Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ποτάμι Λευκίμμης και την παρέλαση που ακολούθησε.

Ο κ. Γκίκας στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Νότου κ. Αναστάσιο Μοναστηριώτη και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Λευκίμμης όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Γκίκας συνομίλησε επίσης με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τα τεκταινόμενα, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο κ. Γκίκας επανέλαβε την άποψη, ότι παρά τις δυσκολίες, τώρα μπαίνουν τα σωστά θεμέλια για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την ανάπτυξη, η οποία – όπως εκτίμησε – δεν θα αργήσει. Παραδέχτηκε ότι οι Έλληνες πολίτες υπόκεινται σε μεγάλες θυσίες, αλλά τόνισε ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και όπως έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οι αδικίες θα αρθούν μόλις ανακάμψει η χώρα. Εξέφρασε πάντως τον προβληματισμό του για την κατάσταση όπως εξελίσσεται στην Κύπρο, τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη περιοχή και την αρνητική στάση της Τουρκίας.

Σε ότι αφορά στα τοπικά θέματα, ετέθη από τους τοπικούς φορείς το θέμα της ελλιπούς χρηματοδότησης και της αναγκαιότητος, οι κοινότητες να διαχειρίζονται μεγαλύτερα κονδύλια για εκτέλεση έργων. Ετέθησαν επίσης: το ζήτημα της άσχημης κατάστασης των αγροτικών δρόμων που σε πολλά σημεία χρήζουν παρεμβάσεων, το θέμα των πολλών εγκαταλελειμμένων παλαιών κατοικιών στην περιοχή, μερικές εκ των οποίων αντιμετωπίζουν στατικά προβλήματα, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ζητήματα καθημερινότητας, κλπ. Τα ζητήματα αυτά ο κ. Γκίκας θα θέσει υπ’ όψιν της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής.

Εξάλλου την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, ο κ. Γκίκας παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και την λιτάνευση του Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.

25h martiou 2013 parelash

25h martiou 2013 parelash2