Δελτια Τυπου

Στις καλένδες παραπέμπει το Υπ. Οικονομικών την πλήρη υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ για τις αποδοχές των Στελεχών των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας…

Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2015
Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας μαζί με άλλους πέντε Βουλευτές του κόμματος για το έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με το οποίο «τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας» απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας.

Ο κ. Υπουργός στην Απάντησή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει την μερική εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, όπως αυτή εφαρμόστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ν.4307 του 2014 (ΦΕΚ Α΄/246). Για την πλήρη όμως εφαρμογή της αποφάσεως του ΣτΕ, ο κ. Μάρδας παραπέμπει το θέμα στις καλένδες αναφέροντας ότι η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των αποδοχών των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας «συναρτάται και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες».

Σχολιάζοντας την Απάντηση ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υφάρπαξε την ψήφο των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας υποσχόμενος την άμεση υλοποίηση της αποφάσεως του ΣτΕ. Αντί αυτού όμως ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός παραπέμπει την αναπροσαρμογή των αποδοχών τους σε χρόνο αόριστο, κρυπτόμενος πίσω από τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες. Αυτό αποτελεί καταφανή εξαπάτηση των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας.»