Δελτια Τυπου

Στον Αγιασμό Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μελιτειέων παρέστη ο Στέφανος Γκίκας

Στον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους παραβρέθηκε στα Δημοτικά Σχολεία Βραγκανιώτικα, Μωραΐτικα και Αγ. Ματθαίου του Δήμου Μελιτειέων ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και δασκάλους υγεία, πρόοδο και μία δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά.

Ο κ. Γκίκας στο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

«Το Δημοτικό Σχολείο βάζει τις στέρεες βάσεις, όπου θα χτιστεί το οικοδόμημα της μόρφωσης του κάθε παιδιού που είναι απαραίτητο για τη μετέπειτα ζωή του, την επαγγελματική και όχι μόνο. Η ποιότητα της εκπαίδευσης σε συνδυασμό με το ζήλο και την αγάπη των δασκάλων αποτελούν συστατικό στοιχείο της επιτυχίας στο σχολείο.

Αλλά και οι γονείς παίζουν έναν εξίσου σημαντικό ρόλο. Στις μέρες μας, με τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, το άγχος, το φόρτο της δουλειάς, δυστυχώς δεν μένει ο απαραίτητος χρόνος στους γονείς, που πρέπει να αφιερώσουν στα παιδιά τους. Αυτό δημιουργεί παράπλευρα προβλήματα και πολλές φορές οι επιπτώσεις είναι αρνητικές. Θεωρώ, ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, να παρακολουθούν την πρόοδο των παιδιών, κοντά στα προβλήματα του σχολείου και να δείχνουν την απαραίτητη φροντίδα στον αγώνα των παιδιών.

Η πολιτεία έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να περιοριστούν τα προβλήματα τόσο της σχολικής στέγης όσο και της λειτουργίας των σχολείων με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, την επίδοση των διδακτικών βιβλίων την πρώτη μέρα του σχολείου κλπ. Βεβαίως και εδώ στην Κέρκυρα τα τελευταία 5 χρόνια παρακολουθήσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα σχολικής στέγης, όπου πολλά νέα σχολικά συγκροτήματα παραδόθηκαν, όπως στους Παξούς, στον Πλάτωνα Νυμφών, στους Καστελλάνους Μέσης κ.α., ενώ ακόμη περισσότερα σχολικά κέντρα χτίζονται ή προγραμματίζονται.

Η σωστή παιδεία αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διατήρηση ενός έθνους, την ανάπτυξή του και την ανάδειξη των πολιτισμικών χαρακτηριστικών του. Γι’αυτό η πολιτεία οφείλει και πρέπει να δίδει την απαραίτητη προσοχή.»