Δελτια Τυπου

Στον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς ο Στ. Γκίκας

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016 ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας, επισκέφθηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο και 10ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας και στην συνέχεια και το 7ο Γυμνάσιο, όπου παραβρέθηκε στον Αγιασμό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γκίκας ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, υγεία και πρόοδο. Τόνισε ότι η μάθηση συνιστά απαραίτητο εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική ζωή των μαθητών και τους ευχήθηκε να αγωνιστούν μακριά από τις επικίνδυνες «σειρήνες» της εποχής, ώστε να κυνηγήσουν και να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τους συνεχάρη για το έργο τους που φέτος φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των πολλών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές. Ενώ, επισήμανε την σημασία του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού, που καλείται να εκπαιδεύσει τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να διαμορφώσει και χαρακτήρες.

Τέλος, ευχήθηκε και στους αφανείς ήρωες, τους γονείς, καλή χρονιά με δύναμη και κουράγιο, για να μπορούν να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους, στον αγώνα για μόρφωση.