Δελτια Τυπου

Στο Α΄ τρίμηνο του 2022 ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για Λιμάνι – Μαρίνα Λευκίμμης και Μαρίνα MegaYacht

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημητρίου Πολίτη και του κλιμακίου του ΤΑΙΠΕΔ στην Κέρκυρα. Κατά την σημερινή ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον ΟΛΚΕ, όπου έλαβε χώρα η συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, με την παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου του κ. Πολίτη, του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα και του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά.

 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάδειξη της Κέρκυρας σε Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού για την περιοχή της Αδριατικής και της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι άλλωστε που  αποτελεί κυβερνητική επιλογή. 

 

Στο πλαίσιο αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ διευκρίνισε  ότι στο Α΄ τρίμηνο του 2022  θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα έργα του Λιμένος – Μαρίνας Λευκίμμης και της Μαρίνας Mega Yacht  στην πόλη της Κέρκυρας. Επίσης κατά την συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προοπτική ανάπτυξης οργανωμένης Μαρίνας στην Ημερολιά της Β. Κέρκυρας και στην Λάκκα Παξών. Συζητήθηκε ακόμη η περαιτέρω ανάδειξη μικρότερων λιμένων όπως του Πετριτή, του  Ύψου, του Αγίου Στεφάνου Σινιών, της Αστρακερής κ.α.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στους Λιμένες Ημερολιάς, Ύψου και Αγίου Στεφάνου Σινιών. Στην Ημερολιά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ συνοδευόμενος από τον Στέφανο Γκίκα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, ο οποίος εκφράστηκε θετικά για το ενδεχόμενο δημιουργίας Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών στην περιοχή.

 

Να σημειωθεί ότι την  Παρασκευή είχε προηγηθεί αυτοψία του κ. Πολίτη στον Λιμένα Λευκίμμης, παρουσία του Βουλευτή και του Διευθύνοντα Σύμβουλου του ΟΛΚΕ, ενώ σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό Project Λιμένα – Μαρίνας Λευκίμμης. Οι παριστάμενοι και εδώ, συμφώνησαν για την ανάγκη ανάπτυξης και αναβάθμισης του Λιμένα Λευκίμμης, ενώ ο Δήμαρχος Ν. Κέρκυρας αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις –  προτάσεις του στο ΤΑΙΠΕΔ. Κατα την παραμονή στην Νότια Κέρκυρα έγινε και αυτοψία στον Λιμένα του Πετριτή. 

 

Επακολούθησε επίσκεψη στην Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κα Μερόπη Υδραίου όπου συζητήθηκαν  οι λεπτομέρειες του σημαντικού Project για την πόλη της Κέρκυρας, της Μαρίνας δηλαδή των Μεγάλων Σκαφών.

 

Μετά την ολοκληρωση της επίσκεψης του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, στην Κέρκυρα ο  Στέφανος Γκίκας  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν πάρα πολύ σημαντική η επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη στην Κέρκυρα, μαζί με το κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.  Επιθυμώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι ανακοινώθηκε επισήμως  ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για το Λιμάνι – Μαρίνα Λευκίμμης και για την Μαρίνα μεγάλων σκαφών στην Κέρκυρα, ένα ζήτημα που προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό και για το οποίο αγωνίζομαι από την πρώτη μέρα της εκλογής μου. 

 

Επίσης το κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και ο κ. Πολίτης είδαν με πολύ ενδιαφέρον τα project των Μαρινών της Ημερολιάς και της Λάκκας Παξών για τα οποία υπάρχει επίσης σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο και τον Πρόεδρο Γιώργο Χονδρογιάννη, να επισκεφθούμε και μικρότερους λιμένες, όπως του Πετριτή, του Ύψου, του Αγ. Στεφάνου Σινιών, κ.α. που επίσης παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξης.  

 

Στο διήμερο αυτό, με τον κ. Πολίτη, είδαμε και τους τρεις Δημάρχους της Κέρκυρας, την κα Υδραίου, τον κ. Λέσση και τον κ. Μαχειμάρη, όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά. Όλοι συμφωνούμε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των λιμενικών υποδομών στα νησιά μας θα προσδώσει στην Κέρκυρα σημαντική προστιθέμενη αξία και τεράστια αναπτυξιακή προοπτική. Ευχαριστώ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ που αποδέχθηκε την πρότασή μου να επισκεφθεί την Κέρκυρα και για την πολύ εποικοδομητική , όπως εξελίχθηκε, επίσκεψη. Ο κ. Πολίτης και οι συνεργάτες του από την πρώτη στιγμή αντελήφθησαν την μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Κέρκυρας. Προσβλέπουμε όλοι στην προώθηση των εμβληματικών για τον τόπο μας αυτών projects που αποτελούν άλλωστε προεκλογική μας δέσμευση και κεντρική πολιτική μας επιλογή».