Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Ένταξη Έργων 17 εκατ. Ευρώ για την Κέρκυρα στο Ταμείο Ανάκαμψης»

Σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την έγκριση δύο σημαντικών έργων της Κέρκυρας στη δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο για την ένταξη δύο σημαντικών για την Κέρκυρα έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης. Να συγχαρώ επίσης τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου και την Διοίκηση της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτή την ευτυχή κατάληξη.

Πρόκειται για τα έργα «Επείγουσες επεμβάσεις στο αποχετευτικό σύστημα Κυνοπιαστών» ύψους 6,19 εκατ. Ευρώ και «Κατασκευή Αποχέτευσης Κάτω Κορακιάνας – Αγ. Μάρκου», ύψους 10,87 εκατ. Ευρώ. Τα δύο εξόχως σημαντικά έργα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αφού τα αποχετευτικά συστήματα των συγκεκριμένων περιοχών θα εκσυγχρονιστούν και θα αναβαθμιστούν.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η χρησιμότητα του εργαλείου του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο χρηματοδοτεί έργα που αφορούν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν από την πρώτη στιγμή τα κονδύλια αυτά να αξιοποιηθούν, στο πλαίσιο που ορίζει η ΕΕ, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας μας.

Πρόκειται για μια δέσμευση που υλοποιείται!»