Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας για ΕΣΠΑ 2021-2027: «Σε 10 Χρόνια τα Ιόνια Νησιά θα έχουν αλλάξει Εικόνα»

Χαιρετισμό στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

 

Κατά την τοποθέτησή του ο Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να διασφαλιστούν σημαντικοί πόροι από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για τη χώρα μας. Επεσήμανε, ότι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναλογούν περισσότερα από 280 εκατ. Ευρώ, ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό, όπως υπογράμμισε.

 

Ο κ. Γκίκας τόνισε ότι οι πόροι από το ΕΣΠΑ 2021-2027, σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτήσεις έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και τους πόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού, προσφέρουν στη χώρα, «άρα και στα Ιόνια Νησιά την μοναδική ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και να μπουν σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν σημαντικά έργα στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιακής μετάβασης. Σε 10 χρόνια από σήμερα, τα Ιόνια Νησιά μπορούν να έχουν αλλάξει εικόνα.»

 

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην σημαντική συνεισφορά της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στην διεκδίκηση και αξιοποίηση των πόρων για την χρηματοδότηση έργων με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο.

 

Ευχαρίστησε επιπλέον τους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίοι παρευρίσκονται στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ», όπως και τους εκπροσώπους όλων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική εκδήλωση.

 

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο Στέφανος Γκίκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα διαθέσιμα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2021-2027 θα αξιοποιηθούν με την συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς όφελος των Ιονίων Νησιών και φυσικά των πολιτών τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΕΣΠΑ 2021-2027 βασίζεται σε 5 άξονες. Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται έργα για: 

  • την ενίσχυση της Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας, 
  • την προστασία του Περιβάλλοντος και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας,
  • την ενίσχυση των Υποδομών,
  • την Κοινωνική Συνοχή μέσω της βελτίωσης των υποδομών και την στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και
  • τη βιώσιμη και ολοκληρωμένη χωρική Ανάπτυξη.