Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας για Μηχανή ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα: «Σύντομα και Προκήρυξη για Μόνιμους Διασώστες ΕΚΑΒ»

Ξεκίνησε σήμερα στην Πόλη της Κέρκυρας, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και προετοιμασίας των διασωστών, η λειτουργία μοτοσικλέτας ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ. 

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, συνάντησε τους διασώστες που ανέλαβαν σήμερα την πρώτη βάρδια και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Σχεδόν 1,5 μήνα μετά την συνάντησή μας, όπου συζητήσαμε εκτενώς τις σοβαρές ανάγκες της Π.Ε. Κέρκυρας, ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της μοτοσικλέτας ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, που θα αναλάβει την υγειονομική κάλυψη της Πόλης της Κέρκυρας. Προηγήθηκε η προβλεπόμενη εκπαίδευση των διασωστών – αναβατών.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, αφού η μηχανή έχει τη δυνατότητα να φτάνει στο συμβάν πολύ πιο γρήγορα, με τον ασθενή να δέχεται άμεσα τις πρώτες βοήθειες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ Κέρκυρας αναμένεται σύντομα να αποκτήσει μία καινούργια, δική του μοτοσικλέτα, ενώ βρίσκεται εν εξελίξει και η δωρεά ενός ασθενοφόρου από ιδιώτη προς το ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Σύντομα θα δημοσιευθεί επιπλέον η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη μόνιμων διασωστών, στην οποία θα προβλέπονται αρκετές θέσεις για την Π.Ε. Κέρκυρας.

Βρισκόμαστε συνεπώς σε μία περίοδο, όπου γίνονται ενέργειες για την ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατό η άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις υγειονομικής ανάγκης.»