Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Δημοπρατείται έως το τέλος του 2022 το Έργο των Φραγμάτων»

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών για την πορεία σημαντικών έργων που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, από τον οποίο ενημερώθηκε για το Έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας. Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, βρίσκεται σε τελική φάση η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου αφαλάτωσης Κακότραφου και Νεοχωρακίου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα δρομολογηθεί η δημοπράτηση του έργου ύψους 20 εκατ. Ευρώ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

 

Σε ότι αφορά στο έργο των Φραγμάτων, ύψους 170 εκατ. Ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, η δημοπράτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Κατά την συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Υποδομών, Μαρία Έλλη Γεράρδη, συζητήθηκαν τα έργα των λιμένων Οθωνών και Μαθρακίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η κα Γεράρδη σημείωσε ότι η δημοπράτηση του λιμένος Οθωνών αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τον λιμένα Μαθρακίου, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα.