Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Εγκρίθηκαν οι Προσλήψεις Μόνιμων Υπαλλήλων για την Σχολή Ξεναγών και το ΙΕΚ Κέρκυρας για τις Προκηρύξεις του 2022»

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων και τοποθετήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χωρίς να παραγνωρίζω την ύπαρξη προβλημάτων στην λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, διευκρινίζω τα ακόλουθα:

Πρώτον, την Διεύθυνση της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας έχει αναλάβει προσωρινά, παράλληλα με τα καθήκοντά του, ο Διευθυντής της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τούμπας, ο οποίος το προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Κέρκυρα.

Δεύτερον, έχουν προσληφθεί και εργάζονται για την Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας δύο (2) Υπάλληλοι με οκτάμηνη Σύμβαση Εργασίας, οι οποίοι την παρούσα περίοδο στεγάζονται στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.

Τρίτον, στις προκηρύξεις του 2022 για μόνιμες θέσεις του Δημοσίου Τομέα, έχει συμπεριληφθεί μία θέση ΠΕ Διοικητικού για την Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας.

Τέταρτον, από το Υπουργείο Τουρισμού καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε με την ολοκλήρωση της πρόσληψης μόνιμου Διοικητικού Υπαλλήλου, να επιλυθεί και το ζήτημα της μόνιμης στέγης της Σχολής, καθώς αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της.

Αναγνωρίζοντας την σημασία που έχει η Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το αρμόδιο Υπουργείο εργάζονται, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα προβλήματα που ενέκυψαν κατά την μέχρι τώρα λειτουργία της Σχολής.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις μόνιμες προσλήψεις του 2022 συμπεριλήφθηκαν και δύο (2) θέσεις ΠΕ Διοικητικού για το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, οι οποίες προστίθενται, βεβαίως, στις θέσεις των συμβασιούχων Υπαλλήλων που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο. Θα ακολουθήσουν και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.»