Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας και Ν. Κεραμέως για το Έργο του Υπ. Παιδείας στην Π.Ε. Κέρκυρας 

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέπτεται την Κέρκυρα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συζήτηση έγινε ανασκόπηση του έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον Τομέα της Παιδείας στην Π.Ε. Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, o κ. Γκίκας αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και στην Κέρκυρα, αφού πλέον λειτουργούν το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, το 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο και το 2ο Πρότυπο ΕΠΑΛ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής ζήτησε να επισπευστεί η ειδική χρηματοδότηση που λαμβάνουν τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη των επιπρόσθετων αναγκών τους.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε από την κα Κεραμέως να δημιουργηθεί Ειδικό Σχολείο και στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, κατά τα πρότυπα του Ειδικού Σχολείου Βόρειας Κέρκυρας, η δημιουργία του οποίου εγκρίθηκε από την Υπουργό και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ειδική αναφορά έγινε στις 25.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών που έγιναν μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Η Κυβέρνηση ενίσχυσε αποτελεσματικά τα σχολεία μας, ενώ 25.000 εκπαιδευτικοί απαλλάχθηκαν από τα προβλήματα που δημιουργεί το καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε σε αυτό το πλαίσιο την Υπουργό για τις 561 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Κατά την συζήτηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι στον Τομέα της Παιδείας έχει νομοθετηθεί και υλοποιείται το σύνολο του εξαιρετικά φιλόδοξου προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα μεταρρυθμιστικό έργο που περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο. Μεταξύ άλλων θεσπίστηκε το δίχρονο υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο με δραστηριότητες στα Αγγλικά, νέα σύγχρονη ύλη σε όλα τα μαθήματα, με νέα και πολλαπλά βιβλία, η επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 17:30 με αναβαθμισμένο πρόγραμμα, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εισήχθησαν στο ωρολόγιο πρόγραμμα από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο και στα οποία συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά η θεματική ενότητα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, η αποκατάσταση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, αλλά και η συνεργασία Ελληνικών Πανεπιστημίων με μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια κ.α.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε: «Η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση στην Παιδεία που προώθησε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στο επίκεντρό της την σύγχρονη εκπαίδευση των παιδιών, δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια και ερεθίσματα για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αύριο.»