Στ. Γκίκας: «Με 42 Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύεται το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Ο Βουλευτής συνεχάρη τον Αρχηγό για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Κατά την συνάντηση ο Στέφανος Γκίκας έθεσε την ανάγκη ενίσχυσης του Αεροδρομίου της Κέρκυρας με επιπλέον προσωπικό εν όψει της θερινής περιόδου. Πρόκειται για θέμα το οποίο έχει θέσει άλλωστε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο Βουλευτής ζήτησε και την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ενίσχυση του Αεροδρομίου της Κέρκυρας θα ανέλθει σε συνολικά 42 στελέχη, εκ των οποίων 17 μόνιμοι Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και 25 Δόκιμοι. Να σημειωθεί ότι έως σήμερα έχουν παρουσιαστεί στο Αεροδρόμιο οι 25 Δόκιμοι και 2 μόνιμα στελέχη, ενώ στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η απόσπαση και των υπολοίπων 15 στελεχών.

Ο κ. Σκούμας ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει συντάξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την φετινή τουριστική περίοδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των τουριστικών περιοχών και των πυλών εισόδου της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο συνεισφέρει και στην εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, η κίνηση θα είναι αυξημένη.