Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Νέες Επενδύσεις άνω 30 εκατ. Ευρώ στον Αερολιμένα Κέρκυρας»

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», Σπύρο Κωστούρο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

 

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για σειρά ζητημάτων που αφορούν στην λειτουργία του Αεροδρομίου, ενώ εκτενής συζήτηση έγινε για τα έργα βελτίωσής του, που αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Μετά την συνάντηση ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τα τοπικά ΜΜΕ:

 

«Επισκέφθηκα σήμερα το Αεροδρόμιό μας, όπου είχα ενδελεχή ενημέρωση από τον Διευθυντή, κ. Σπύρο Κωστούρο, για την λειτουργία του.

 

Το Αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» αναμένεται να καταγράψει φέτος ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις, αφού υπολογίζεται ότι θα υπερβούμε κατά πολύ τις 2 εκατ. αφίξεις. Ο μεγάλος αριθμός αφίξεων αναμένεται μάλιστα να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο.

 

Επισημαίνω ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Αεροδρόμιο ανταπεξήλθε επιτυχώς στις πολύ υψηλές απαιτήσεις και η λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά.

 

Επιθυμώ να σταθώ ιδιαίτερα στα πολύ σημαντικά έργα βελτίωσης του Αεροδρομίου, ύψους άνω των 30 εκατ. Ευρώ που θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μία νέα, εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη επένδυση της Fraport, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έτσι η δεύτερη πύλη εισόδου στο νησί μας, μετά το λιμάνι μας, αναβαθμίζεται σημαντικά.

 

Με την ολοκλήρωση των έργων, η Κέρκυρα θα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και αναβαθμισμένα Αεροδρόμια της χώρας μας, γεγονός που θα αποτελέσει σημαντικό «εργαλείο» για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας.»