Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Νιώθουμε Ευγνωμοσύνη και Υπερηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας»

Με αφορμή την σημερινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Τιμούμε σήμερα την μεγάλη, διαχρονική προσφορά των Ενόπλων μας Δυνάμεων προς το Έθνος. 

 

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπερασπίζονται καθημερινά με τόλμη και γενναιότητα, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, την Εθνική κυριαρχία και τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Με τον επαγγελματισμό, την άρτια εκπαίδευση και την αφοσίωση που τα διακρίνουν, έχουν κατακτήσει τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, αλλά και τον σεβασμό των φίλων και των αντιπάλων. 

 

Η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει επιπλέον ότι οι γυναίκες και οι άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στους πολίτες, στο πλαίσιο της μεγάλης κοινωνικής τους προσφοράς. Τα στελέχη στέκονται πάντα δίπλα μας, πρόθυμα να βοηθήσουν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με αυτοθυσία και προσήλωση. 

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζοντας την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων υλοποιεί ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα ενίσχυσής τους. Με τον τετραπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών, υλοποιούνται σήμερα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία  αυξάνουν δραστικά την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων. 

Παράλληλα με τις στρατηγικές συνεργασίες και αμυντικές συμφωνίες που έχουμε συνάψει με μεγάλες χώρες, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ισχυροποιούνται ακόμη περισσότερο.

 

Και οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ειρήνη και την σταθερότητα.

 

Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας νιώθει υπερηφάνεια και βαθιά ευγνωμοσύνη για την σπουδαία προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.»