Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Ξεκίνησε η Διαδικασία για Νεογνολογικό και Αιμοδυναμικό στο ΓΝΚ»

Συνάντηση με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας κα Μαντώ Εγγλεζοπούλου και την Αντιπρόεδρο του ΔΣ κα Αλεξάνδρα Καλαιτζόγλουείχε σήμερα στο ΓΝΚ, ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Καλούδη.

Σε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, παρουσία καταξιωμένων ιατρών του ΓΝΚ, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων, έγινε αναφορά σε δύο σημαντικά θέματα τα οποία δρομολογούνται και ανακοινώνονται σήμερα για πρώτη φορά.

 

Το πρώτο θέμα αφορά σε νεογνολογικό τμήμα για την – σε πρώτο χρόνο – αντιμετώπιση περιστατικών στα νεογνά. Ο ειδικός εξοπλισμός υπάρχει, ενώ ήδη εξειδικεύεται παιδίατρος ο οποίος μαζί με νέο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που εγκρίθηκε από την Αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα θα καλύψουν τις απαιτήσεις του Τμήματος. Το Τμήμα θα ασχολείται με τα έκτακτα περιστατικά, τα οποία θα μπορούν να αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο μας και δεν θα  απαιτείται η διακομιδή τους σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.

 

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα, είναι η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Το θέμα είχε τεθεί από τον Στέφανο Γκίκα από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις με την κα Εγγλεζοπούλου. Η προσπάθεια ήδη ξεκίνησε και ο Φάκελος για την αδειοδότηση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου θα υποβληθεί σύντομα στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των προκηρύξεων για το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. 

Ο κ. Γκίκας υπενθύμισε ότι το 60% περίπου των διακομιδών από το Νοσοκομείο μας προς το Νοσοκομείο Ιωαννίνων και άλλα Νοσοκομεία, αναφέρονται σε περιστατικά Αιμοδυναμικού Τμήματος.

 

Συζητήθηκαν επίσης και τα θέματα έλλειψης προσωπικού – π.χ. στο Ακτινολογικό – με τον Υπ. Βουλευτή να τονίζει ότι μόνο το τελευταίο οκτάμηνο έχουν προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο μας πάνω από 22 θέσεις μονίμων ιατρών, 14 θέσεις επικουρικών ιατρών, 14 θέσεις επικουρικών νοσηλευτών και βεβαίως βρίσκεται στο επίπεδο των ενστάσεων ΑΣΕΠ, η μεγάλη προκήρυξη των 52 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού για το ΓΝΚ

Τονίστηκε επίσης η σημαντικότητα της ένταξης της Κέρκυρας στις Άγονες περιοχές τύπου “Α”, που σημαίνει ότι οι γιατροί έχουν περισσότερα κίνητρα να έρθουν στο νησί. 

 

Από το Πρόεδρο του ΙΣΚ, ζητήθηκε η γενναία αύξηση των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ ώστε να σταματήσει η «φυγή» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. 

 

Τέλος, ετέθη το ζήτημα της εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του ΓΝΚ, με την κα Εγγλεζοπούλου να ενημερώνει ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, κάποια κτίρια από την ακίνητη περιουσία του Νοσοκομείου, προωθούνται ήδη για να μετατραπούν σε ξενώνες για τους γιατρούς. 

 

Ο κ. Γκίκας κλείνοντας, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που διατηρεί με τη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου, η οποία – όπως είπε – έχει διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη στο ΓΝΚ παράλληλα με την επίλυση των όποιων προβλημάτων αναφύονται και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.