Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Πολύ καλή η Επιχειρησιακή Οργάνωση της ΠΥ που Στοχεύει στην Πρόληψη των Πυρκαγιών»

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων, πραγματοποίησε ο Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη, Αρχιπύραρχο Νικόλαο Κολοβό για θέματα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας αλλά και τα Ιόνια Νησιά γενικότερα.

 

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή οχήματα τα οποία έχουν ενισχυθεί και από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης υπάρχει πολύ καλή επιχειρησιακή οργάνωση που στοχεύει στην πρόληψη των πυρκαγιών.

 

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΥ είναι και στην περιοχή μας η έλλειψη προσωπικού, παρά τις προσλήψεις των τελευταίων ετών.

 

Ο Στέφανος Γκίκας ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και παρακολουθεί από κοντά την διαδικασία των προσλήψεων (αναμένεται η πρόσληψη 500 πυροσβεστών μέχρι τέλος του χρόνου), αλλά και την εξέλιξη του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο για την Κέρκυρα μεταξύ άλλων προβλέπει την προμήθεια ειδικών γερανοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων για την παλαιά πόλη της Κέρκυρας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπ. Βουλευτής επισκέφτηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, συνομίλησε με τους εργαζόμενους,  ενώ συναντήθηκε και με τον Εκπρόσωπο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων και Διοικητή του Ανακριτικού, Αντιπύραρχο  Κώστα Μικάλεφ.

 

 

Ο κ. Γκίκας σε δήλωσή του τονίζει τα εξής:

 

«Αναμένουμε μέσα στον χρόνο πεντακόσιες (500) προσλήψεις πυροσβεστών και ένα μέρος αυτών θα έρθουν στην Κέρκυρα   για να καλύψουν τις ανάγκες.

 

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι σε όλα τα Ιόνια νησιά αλλά κυρίως στην Κέρκυρα η ΠΥ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα σε εξοπλισμό και οχήματα. Επίσης έχουμε καλύψει ένα μεγάλο κενό από τον εξοπλισμό του προσωπικού και περιμένουμε από το Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ποτέ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με χρηματοδότηση 1,7 δισ. ευρώ, ειδικά οχήματα για την πυροπροστασία της παλιάς πόλης.

 

Τέλος να σημειώσω ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει στο νέο κτίριο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ν. Κέρκυρας.

 

Αν εξαιρέσουμε το υπαρκτό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, νομίζω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, αλλά και των Ιονίων Νήσων, είναι σε πολύ καλό επίπεδο.»..