Στ. Γκίκας προς Αλ. Αυλωνίτη: «Αντί να αναλωνόμαστε σε Αντιπαραθέσεις, να ενώσουμε τις Δυνάμεις μας για τον Εμβολιασμό των Πολιτών»

Σε συνέχεια της δήλωσης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη για το mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Κέρκυρας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε ότι για την «σιωπή» και την «απουσία λειτουργικής προνοητικότητας του εμβολιαστικού κέντρου Κέρκυρας ευθύνονται απόλυτα οι θεσμικοί κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες».

Είναι λυπηρό επίσης αλλά και άδικο, μετά από τόσες δηλώσεις, τόσες παραινέσεις, τόσες συνεντεύξεις, τόσες συσκέψεις, σε κεντρικό, τοπικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, να κατηγορούνται οι «κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι» ότι αρνούνται να δουλέψουν.

Σε ότι αφορά στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Κέρκυρας, η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει στο σύνολο του πληθυσμού της Κέρκυρας και άλλων 18 νησιών τα απαραίτητα «εργαλεία» ώστε να εμβολιαστεί άμεσα, καθώς και ο αγώνας του Υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, πάντα υπό την ομπρέλα και την καθοδήγηση της Πολιτικής Προστασίας, είναι όχι μόνο αξιοσημείωτοι, αλλά και αξιέπαινοι.

Η χρήση συνεπώς τέτοιων χαρακτηρισμών δείχνει ακραία αντιπολιτευτική διάθεση και θα τολμούσα να πω, μικροπολιτική λογική, ιδίως όταν αναφερόμαστε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι ο εμβολιασμός των Κερκυραίων πολιτών και η Υγεία.

Το γεγονός ότι ένα μέρος των Κερκυραίων πολιτών αποφεύγει ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό, είναι αξιοπερίεργο, δεν μπορεί να ερμηνευθεί με βάση τη λογική και δεν έχει ιατρική τεκμηρίωση. Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει ο κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο χαρακτηρισμός του νησιού μας ως υγειονομικά ασφαλής προορισμός, γεγονός που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική Οικονομία.  

Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις, προτείνω και οι τρεις Βουλευτές της Π.Ε. Κέρκυρας να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας, ώστε να παρακινήσουμε από κοινού τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το γρηγορότερο δυνατό.»