Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Προς Δημοπράτηση Έργα Άνω των 6.000.000 ευρώ για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας και τα Κέντρα Υγείας»

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με ευρεία ατζέντα θεμάτων.

Κατ’ αρχάς ο Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωση συγκεκριμένων κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπως η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Νεφρολογική, αλλά και στην υποστελέχωση του Ακτινολογικού και του Νευρολογικού Τμήματος και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για την κάλυψη των αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γκίκας ζήτησε την ίδρυση και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, αφού η έλλειψή του συνεπάγεται την διακομιδή πολλών ασθενών εκτός Κέρκυρας σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής ζήτησε επιπλέον κίνητρα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ιατρικό προσωπικό, καθότι πολλές προκηρύξεις κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρών παραμένουν άγονες.

Ευχαρίστησε τον Υπουργό που συμπεριέλαβε το Νοσοκομείο Κέρκυρας ανάμεσα σε αυτά που θα αποκτήσουν Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Ωστόσο, ανέφερε πως είναι σημαντικό αυτές οι μονάδες να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.

Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό για το γεγονός ότι προχωρά η διαδικασία δημοπράτησης των έργων αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κέρκυρας από το ΤΑΙΠΕΔ μετά και την έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου Υγείας. Ως γνωστόν τα έργα αυτά προβλέπουν την αναβάθμιση και επισκευή τριών κτηρίων Δομών του Ψυχιατρικού Τομέα και εργασίες επισκευών στην Ψυχιατρική Κλινική και σε εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

Επίσης είναι σε εξέλιξη και θα εγκριθεί από το Τεχνικό Συμβούλιο Υγείας έργο, προϋπολογισμού δαπάνης 500.000 ευρώ, που θα στεγάσει σε αυτόνομα διαμερίσματα επτά (7) υγειονομικούς.

Σε ότι αφορά στην επισκευή, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης των μελετών από την 6η ΥΠΕ και το ΤΑΙΠΕΔ και προωθούνται στο Τεχνικό Συμβούλιο Υγείας για την τελική έγκριση. Πρόκειται για έργα που θα ξεπεράσουν τα 4.000.000 ευρώ.

Ο κ. Γκίκας επίσης ζήτησε μετ’ επιτάσεως την  πρόσληψη διασωστών ΕΚΑΒ για τη δημιουργία Βάσης ΕΚΑΒ στη Β. Κέρκυρα ώστε να υπάρχει ταχύτερη ανταπόκριση σε περιστατικά.

Τέλος ζήτησε την παράταση εργασίας κατά 1 έτος των ιατρών του ΕΣΥ που συνταξιοδοτούνται την 31-12-2023.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γκίκας δήλωσε:

«Μία πολύ θετική συνάντηση είχα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τον ευχαρίστησα αρχικά, για την συμπερίληψη της Κέρκυρας στις περιοχές που θα ιδρυθεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

Σε ότι αφορά στις ελλείψεις προσωπικού, ο Υπουργός κατανοεί το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ιατρών στις νησιωτικές περιοχές και επεξεργάζεται τρόπους και κίνητρα για να αρθεί το φαινόμενο έλλειψης ενδιαφέροντος και των άγονων  προκηρύξεων.

Ευχαρίστησα ιδιαίτερα τον Υπουργό για τα σημαντικά τεχνικά έργα που έχουν δρομολογηθεί τόσο στο Νοσοκομείο μας με τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης της κας Εγγλεζοπούλου και της 6ης ΥΠΕ, όσο και για την επισκευή των Κέντρων Υγείας. Τα έργα αυτά που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια € θα δημοπρατηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα συμβασιοποιηθούν στις αρχές του νέου χρόνου.

Τόνισα επίσης την ανάγκη δημιουργίας Αιμοδυναμικού και Νεογνολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο μας, ανάγκη που ασπάζεται η Διοίκηση του ΓΝΚ και προβαίνει στις δέουσες ενέργειες.

Ζήτησα τέλος την δημιουργία Βάσης ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα με τις προσλήψεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Για όλα τα ζητήματα ο Υπουργός εξέφρασε καταρχάς σύμφωνη γνώμη και εγώ με τη σειρά μου τον προσκάλεσα στην Κέρκυρα το επόμενο χρονικό διάστημα».