Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Σέβομαι τον ρόλο του ΤΕΕ και ήμουν πάντα αρωγός σε ότι μου ζητήθηκε»

Με τον Πρόεδρο του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, Γιάννη Μεταλληνό και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 09-05-2023, ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.

Σε μια μακρά και εποικοδομητική συζήτηση αναφέρθηκαν τα θέματα που απασχολούν το ΤΕΕ, για τα περισσότερα εκ των οποίων ο κ. Γκίκας είναι γνώστης και έχει αναφερθεί πολλάκις στον δημόσιο λόγο του.

Το πρώτο θέμα ήταν ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός της Κέρκυρας, με τον κ. Γκίκα να υπενθυμίζει ότι σύντομα θα εγκατασταθεί η εταιρεία που θα αναλάβει το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της ΠΕ Κέρκυρας. Στη διαδικασία αυτή το Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ θα παίξει καθοριστικό ρόλο. 

Το δεύτερο θέμα ήταν η κτηματογράφηση της Κέρκυρας, καθώς ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, έχει εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις κτηματογράφησης των πολιτών από την 1η Αυγούστου 2023 με το ΤΕΕ να παίζει και σε αυτό το ζήτημα, σημαίνοντα ρόλο.

Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι «αναταράξεις» που έφερε στην εκτός σχεδίου δόμηση η πρόσφατη απόφαση 176/2023 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Γκίκας υπενθύμισε οτι πρόσφατα οι Βουλευτές του Ιονίου της ΝΔ, είχαν συνάντηση  με τον Πρωθυπουργό γι’ αυτό το θέμα και ότι η επόμενη κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου με νομοθετική διαδικασία να επιλυθεί το θέμα. 

Τέλος με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη στην Κέρκυρα της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού, την παλιά πόλη  της Κέρκυρας, τα μνημεία και την συντήρησή τους.

Τονίστηκε επίσης ότι είναι αναγκαία η αλλαγή του οργανογράμματος των υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, ώστε να συμπεριλάβει μηχανικούς και αρχιτέκτονες που είναι απαραίτητοι για το έργο της Εφορείας στο νησί.

 

Με το τέλος της συνάντησης ο κ. Γκίκας ανέφερε τα εξής: 

 

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. Σέβομαι τον ρόλο του ΤΕΕ και ήμουν πάντα αρωγός σε ότι μου ζητήθηκε. Αρκετές από τις προτάσεις που μου ετέθησαν τις προώθησα στους αρμόδιους Υπουργούς και κάποιες μετουσιώθηκαν σε πράξη. 

Βεβαίως θα συνεχίσω στο δρόμο αυτό και την επόμενη ημέρα στην νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.».