Ομιλιες

Στ. Γκίκας: «Σύντομα οι Πολίτες θα δώσουν νέα, διευρυμένη Εντολή Διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

 

 

 

 

 

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην στοχοποίηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτή την συζήτηση είναι άκρως ζημιογόνα για τη χώρα, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο.

Σε ότι αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο Βουλευτής τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πήρε θέση επί του σοβαρού αυτού ζητήματος και κινήθηκε θεσμικά. Σήμερα, η υπόθεση ερευνάται από την Ελληνική Δικαιοσύνη και εφόσον διαπιστωθούν παράνομες ενέργειες, θα αποδοθούν ευθύνες. Υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στη θωράκιση της ΕΥΠ, όπως και στην ψήφιση νέου νόμου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, τον ν. 5002/2022.

Σημείωσε επιπλέον ότι το ζήτημα συζητήθηκε και στη Βουλή, τόσο στην Ολομέλεια όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ συστάθηκε και Εξεταστική Επιτροπή.

Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους τομείς. Επεσήμανε ότι το έργο δεν περιορίζεται στα μεγάλα θέματα όπως είναι η Οικονομία, η οποία το 2022 σημείωσε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, ενώ το 2023 αναμένεται να είναι τριπλάσιος. Έκανε αναφορά σε θέματα που αφορούν και στην Π.Ε. Κέρκυρας, όπου η Κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικά έργα, όπως είναι μεταξύ άλλων η δημοπράτηση του έργου των Φραγμάτων ύψους 180 εκατ. Ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Ο Βουλευτής ανέδειξε επιπλέον για μία ακόμη φορά την εν εξελίξει ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί ένα μεγαλεπήβολο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση, με στοχευμένες κινήσεις συνέβαλλε στην αναζωογόνηση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας. Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε ενδεικτικά στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, όπου πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκαν από τον Πρωθυπουργό οι νέες εγκαταστάσεις της Lockheed Martin. Όπως είπε χαρακτηριστικά «από parking αεροσκαφών» εξελίχθηκε σε μία κερδοφόρα εταιρεία που στηρίζει την Ελληνική Οικονομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Παράλληλα, στην Εξωτερική Πολιτική, η Κυβέρνηση έχει πετύχει την σημαντική αναβάθμιση της διπλωματικής θέσης της Ελλάδας, έχοντας επενδύσει στην ενίσχυση διμερών και πολυμερών Συμμαχιών και στην σύναψη Στρατηγικών Συμφωνιών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε βέβαιος ότι στις επικείμενες εκλογές οι πολίτες θα ανανεώσουν την εντολή στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα είναι και διευρυμένη.  

Δήλωσε, τέλος, υπερήφανος για το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.