Στ. Γκίκας: «Το Υπουργείο Υγείας έχει στηρίξει έμπρακτα το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας»

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί στην Κέρκυρα η Αν. Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία θα εκπροσωπήσει αύριο την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η Υπουργός συναντήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με την Διοίκηση, τους συνδικαλιστικούς φορείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ενώ επισκέφτηκε όλες τις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου. 

Στις δηλώσεις της, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι τα τρία τελευταία χρόνια το Υπουργείο Υγείας έχει βοηθήσει σημαντικά την Κέρκυρα, αφού έχουν προκηρυχθεί περισσότερες από 35 θέσεις μονίμων ιατρών, ενώ έχουν προσληφθεί περισσότερα από 200 άτομα ως επικουρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Η δε πρόσφατη προκήρυξη προβλέπει άλλους 52 μόνιμους νοσηλευτές για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια Διαβούλευση, είπε ότι υιοθετούνται πολλά αιτήματα των ιατρών και εξέφρασε την άποψη ότι ο νέος νόμος θα βοηθήσει σημαντικά την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα στην Κέρκυρα την Αν. Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, για μια επίσκεψη εργασίας που έχει στο επίκεντρό της το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας εξαιτίας των συνεχών παραιτήσεων ιατρών.

Η Υπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις μακράς διάρκειας με τους εμπλεκόμενους φορείς του Νοσοκομείου, συνδικαλιστικούς και μη, προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα. Είμαι βέβαιος ότι με τις παρεμβάσεις της, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο.

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την κα Γκάγκα για ζητήματα που αφορούν στις υπόλοιπες δομές Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία κλπ.

Η επίσκεψη της Υπουργού συμπίπτει με την ανάρτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη σε δημόσια Διαβούλευση. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των ιατρών του ΕΣΥ, στην αναβάθμιση του Συστήματος και κατ’ επέκταση στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Επιθυμώ, τέλος, να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα, διότι στις πρόσφατες προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προβλέφθηκαν 10 θέσεις ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων και 52 θέσεις νοσηλευτών για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.»

Η επίσκεψη της Υπουργού συνεχίζεται με σύσκεψη που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των Βουλευτών, των Δημάρχων και του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη. Στο πλαίσιο αυτό παραδόθηκε κοινό υπόμνημα των φορέων που εστιάζει στην επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων ιατρών των τελευταίων ετών, στη δημιουργία Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων και στη δημιουργία αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.