Συνάντηση Στέφανου Γκίκα – Κώστα Αραβώση για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Συνάντηση με τον αν. Καθηγητή του Πολυτεχνείου και Σύμβουλο του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το Περιβάλλον, Κωνσταντίνο Αραβώση, είχε σήμερα στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον κ. Αραβώση για την εκρηκτική κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Κέρκυρα από την αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των τοπικών αρχών, να διαχειριστούν αποτελεσματικά το ζήτημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων και τις αρνητικότατες επιπτώσεις για την οικονομία του νησιού, αλλά και για την υγεία των πολιτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι βασικές πτυχές του προγράμματος  της Νέας Δημοκρατίας για το Περιβάλλον, που στο συγκεκριμένο ζήτημα θεμελιώνει τρόπους ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων όπως η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και η παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων για την βιομηχανία.

Αναφορά έγινε επίσης και στο πρόσφατο Συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» της Κέρκυρας και επισημάνθηκε ότι στόχος θα πρέπει να είναι, η μέσω ΣΔΙΤ και με διαδικασία fast track, δημιουργία ενός σύγχρονου εργοστασίου  ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου η ανακύκλωση, σε συνδυασμό με την επεξεργασία των οργανικών και με τη δημιουργία πρώτης ύλης που να μπορεί να κατευθυνθεί σε θερμική επεξεργασία, να επιτρέψει τελικά να θάβεται ένα ελάχιστο ποσοστό των συνολικών απορριμμάτων.

«Βεβαίως» – όπως επεσήμανε ο κ. Γκίκας – «για να προχωρήσει γρήγορα και απρόσκοπτα ένα τέτοιο έργο, χρειάζεται μια κυβέρνηση αποτελεσματική, με γνώση, χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, κάτι που σήμερα στερείται παντελώς ο τόπος…».