Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη για «Καλλικράτη», ΔΕΥΑΚ, Διαπόντια κ.α.

Πέμπτη, 19 Ιούνιος 2014

Συνάντηση εργασίας με τον νέο Αν. Υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη, είχε χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Υπουργό για τα οξέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα, για τις απολύσεις του προσωπικού του Δήμου, για τα προβλήματα του «Καλλικράτη» στους μεγάλους νησιωτικούς Δήμους, για τον περιορισμό των πόρων, για το ιδιαίτερο καθεστώς των Διαποντίων Νήσων, για θέματα Ιθαγένειας κλπ.

Ο κ. Γκίκας μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεώρησα σκόπιμο να επισκεφτώ την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών που μόλις παρέλαβε τα καθήκοντά της, για να εκθέσω τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα. Από το οξύ πρόβλημα που δημιουργούν οι απολύσεις στη ΔΕΥΑΚ, μέχρι την γενικότερη έλλειψη πόρων και προσωπικού, αλλά και τα προβλήματα που βιώσαμε με τον «Καλλικράτη». Ειδικότερα για τις απολύσεις στην ΔΕΥΑΚ, ζήτησα να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες εύρεσης λύσης γιατί επηρεάζεται ακόμα και η δημόσια υγεία. Ενημέρωσα επίσης τον κ. Λεονταρίδη για τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κέρκυρα και για τις «στρεβλώσεις» του «Καλλικράτη» σε ότι αφορά τα Διαπόντια Νησιά αλλά και τους Παξούς (που επί παραδείγματι θα έπρεπε να εκλέγουν ανεξαρτήτως ψήφων, Περιφερειακό Σύμβουλο). Ειδικά για τα Διαπόντια Νησιά του έθεσα υπόψη την πρόσφατη σχετική επιστολή των Αντιδημάρχων των Διαποντίων Νήσων και του επεσήμανα το δίκαιο των αιτημάτων. Συζητήσαμε επίσης το θέμα της καθυστέρησης απονομής Ιθαγένειας, την αναγκαιότητα απλούστευσης των διαδικασιών ιδίως για τους ομογενείς κ.α.

Ο κ. Λεονταρίδης καταρχάς αναγνώρισε τα προβλήματα του «Καλλικράτη» στους μεγάλους νησιωτικούς Δήμους και όχι μόνο, ανέφερε δε ότι θα ενημερωθεί για όλα τα υπόλοιπα θέματα και θα προσπαθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του να προωθήσει λύσεις.

Με τον κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη θα συναντηθούμε εκ νέου τον επόμενο μήνα στην Αθήνα…».