Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου

Παρασκευή, 08 Αύγουστος 2014

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Γιώργο Διδασκάλου, είχε το Σάββατο στην Κέρκυρα, ο Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τα – κατά την άποψή του – πιο άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα, τόσο από πλευράς υποδομών, όσο και υπηρεσιών, ενώ συζητήθηκε η εκκρεμότητα με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Κέρκυρας και τις επιπτώσεις που θα είχε από την ΕΕ, η μη δρομολόγηση του έργου. Συζητήθηκαν επίσης, η πορεία εξέλιξης των έργων του Προγράμματος ΕΣΠΑ και σημεία του νέου Προγράμματος ΣΕΣ της περιόδου 2014-2020 που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, το ζήτημα της παραχώρησης του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ, κ.α.

Ο κ. Γκίκας ζήτησε ενημέρωση για τις εργολαβίες κατεδαφίσεων, που όπως έγινε γνωστό, μέσα στο 2015, θα κατεδαφίσουν δεκάδες αυθαίρετα κτίσματα στην Κέρκυρα. Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, οι κατεδαφίσεις χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ), για την πιο γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης των αιγιαλών, ενώ μέχρι τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, με 170 κατεδαφίσεις επί συνόλου 643 που υπάρχουν τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Μάλιστα 9 από αυτές έγιναν στην Κέρκυρα. Επιβεβαίωσε δε ότι υπάρχει ήδη η εργολαβία για την κατεδάφιση τον επόμενο χρόνο, αρκετών αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες στην Κέρκυρα.

Τέλος ο κ. Γκίκας, ζήτησε τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και την – κατά το δυνατόν – επιτάχυνση εξέτασης των διαφόρων θεμάτων από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητήματα, που ούτως ή άλλως εντάσσονται στις διοικητικές προτεραιότητες του κ. Διδασκάλου.