Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, στη Βουλή, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Κατά τη συνάντηση ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για μια σειρά από θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, ενώ του μετέφερε το αρνητικό κλίμα και τη δυσαρέσκεια των αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για τις μεγάλες διπλές περικοπές στις συντάξεις τους. Μετά την συνάντηση, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφτώ τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και πρ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επί των ημερών του οποίου στο ΥΠΕΘΑ, είχα τη τιμή να υπηρετώ ως Εκπρόσωπος Τύπου. Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο για ορισμένα θέματα αρμοδιότητας του Τομέα και ειδικότερα του μετέφερα την αναταραχή που υπάρχει αυτή την περίοδο στους κύκλους των αποστράτων, μετά τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, που ξεπερνούν ακόμη και το 50%. Ο κ. Πρόεδρος γνωρίζει σε βάθος την κατάσταση, κατανοεί τις αντιδράσεις των αποστράτων και βεβαίως τον απασχολεί το θέμα. Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή, καταβάλλεται μια εργώδης προσπάθεια από την τρικομματική κυβέρνηση και σύντομα όλοι ελπίζουμε να δούμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και να αρχίσει επιτέλους η πορεία προς την ανάπτυξη που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών και βεβαίως των αποστράτων.».

Επίσης στο πλαίσιο των επαφών του με στελέχη της κυβέρνησης, ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε στο Υπουργείο, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις νέες αγορανομικές διατάξεις που προωθεί, για τα μέτρα στήριξης του εμπορικού κόσμου, όπως η αύξηση σε τέσσερεις των περιόδων εκπτώσεων, για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, για τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια κλπ. Ο κ. Γκίκας από την πλευρά του τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που βιώνει ο εμπορικός κόσμος στην Κέρκυρα και επεσήμανε την αναγκαιότητα ομαλοποίησης του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να υπάρξει επιτέλους η ρευστότητα στην αγορά, στις επιχειρήσεις, κλπ.

Ο Τομεάρχης της ΝΔ, είχε επίσης συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Κωνσταντίνο Πιλάλη.