Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη

Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2013
»Διπλάσιες οι θέσεις των Δημοτικών Αστυνομικών στην Κέρκυρα»

Συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες στο Υπουργείο, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον Υπουργό για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναδιοργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την απλούστευση των διαδικασιών, την πάταξη ότι γραφειοκρατίας κλπ, με στόχο την υπέρβαση των παθογενειών και τελικά την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε ότι για το πρόγραμμα ότι διαθεσιμότητας και κινητικότητας στο Δημόσιο, με έμφαση στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Μετά την επίσκεψη, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα σήμερα, τον φίλο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησα όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται των Μνημονιακών υποχρεώσεων ότι χώρας ότι, ενώ ενημερώθηκα για την μεγάλη προσπάθεια που συντελείται προκειμένου – και κυριολεκτώ – να επανιδρυθεί το Κράτος. Μετέφερα στον κ. Υπουργό τον προβληματισμό και την αγωνία πολλών Κερκυραίων που θίγονται από τα μέτρα και ιδίως από τα Προγράμματα κινητικότητας και διαθεσιμότητας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε να προστατευθούν οι πλέον αδύναμες ομάδες, ότι οι τρίτεκνοι και οι μονογονεικές οικογένειες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εισερχομένων στα Προγράμματα, ανάλογα με τα προσόντα ότι, θα καλύψουν κενά του Δημόσιου Τομέα. Για παράδειγμα, από ότι σχολικούς φύλακες, οι ευπαθείς ομάδες των τριτέκνων και των μονογονεικών οικογενειών, θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες υγείας ότι έδρες των Δήμων που υπηρετούσαν.

Όσον αφορά στην Δημοτική Αστυνομία, η εκτίμηση είναι ότι η απορρόφηση του προσωπικού θα είναι σχεδόν καθολική, εκτός από τα άτομα τα οποία προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά και που ο μέχρι τώρα έλεγχος ανέδειξε 45 τέτοιες περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά στην Κέρκυρα οι 16 Δημοτικοί Αστυνομικοί ότι, κατά πάσα πιθανότητα θα απορροφηθούν από την τοπική ΕΛΑΣ ή ότι Φυλακές Κερκύρας. Να σημειωθεί ότι οι θέσεις που δημιουργούνται στην Κέρκυρα και οι οποίες θα καλυφθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς, είναι διπλάσιες από ότι θέσεις των Κερκυραίων Δημοτικών Αστυνομικών και άρα περιμένουμε 15 περίπου άτομα από άλλα μέρη ότι Ελλάδος. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Ότι ενημερώθηκα, η διαδικασία για την «μετεγκατάσταση» των Δημοτικών Αστυνομικών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για την ενημέρωση και να σημειώσω ότι παρά του ότι η εκτέλεση των καθηκόντων του γίνεται κάτω από εξαιρετικά πιεστικές και δύσκολες συνθήκες, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την αναδιοργάνωση του Κράτους γίνονται ορατά και αυτό θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς και το 2014.»