Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Αν. Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη για την Ενίσχυση του Προσωπικού του ΓΝΚ και των ΚΥ και τον Εμβολιασμό κατά του Κορονοϊού

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως παθολόγου, αιματολόγου, ορθοπεδικού, ΤΕΠ κ.α.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε επιπλέον την ανάγκη ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας με επικουρικό προσωπικό νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων, παρασκευαστών κ.α.

Για τα ανωτέρω θέματα ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι οι προσεχείς προκηρύξεις – προσλήψεις θα περιλαμβάνουν τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (μόνιμοι ιατροί) όσο και τα Κέντρα Υγείας (επικουρικό προσωπικό).

Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ανάγκη εμβολιασμού των ιδιωτών ιατρών, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανοίξει ειδική πλατφόρμα βάσει της οποίας θα προγραμματιστεί ο εμβολιασμός και των ιδιωτών ιατρών.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε την μεγάλη σημασία του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού διευκρινίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός των εμβολιαζόμενων θα αυξηθεί γεωμετρικά. Μάλιστα, σταδιακά θα φτάσει ακόμη και τους 2 εκατ. εμβολιασμούς ανά μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε στον κ. Γκίκα αναλυτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία» κατά του κορονοϊού το οποίο επεξεργάστηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένονται στη Χώρα μας 1.256.000 δόσεις εμβολίων από την Pfizer, άλλες 240.000 από την εταιρεία Moderna, 400.000 από την Astra Zeneca κ.α. Συνολικά, μέσω του κοινού ευρωπαϊκού προγράμματος, η Ελλάδα θα παραλάβει δόσεις που επαρκούν για τον εμβολιασμό μέχρι και 15 εκατ. πολιτών.

Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην σημερινή έναρξη του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, καθώς εκκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού και του προσωπικού των 19 νησιωτικών νοσοκομείων. Σημείωσε ότι ο εμβολιασμός γεμίζει αισιοδοξία τους πολίτες και αποτελεί τον μόνο δρόμο για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.