Συνάντηση Στ. Γκίκα με Διοικητή ΥΠΑ Γ. Δριτσάκο

Συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γιώργο Δριτσάκο, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Δριτσάκος ενημέρωσε τον Βουλευτή για την λειτουργία των αεροδρομίων της χώρας όπως και για την αυξημένη εναέρια κυκλοφορία λόγω του θέρους αλλά και της έντονης κυκλοφορίας μη πολιτικών αεροσκαφών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επιπλέον, ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για ζητήματα που αφορούν στην γενικότερη λειτουργία της ΥΠΑ αλλά και για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την λειτουργία της νέας Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Σε ότι αφορά στην Κέρκυρα, συζητήθηκε εκτενώς η διαμόρφωση της ζώνης ασφαλείας στο βόρειο μέρος του Αερολιμένα Κέρκυρας. Πρόκειται ουσιαστικά για την επέκταση του αεροδιαδρόμου.

Ο κ. Δριτσάκος εξήγησε ότι για την ολοκλήρωση του έργου εκκρεμεί η απαλλοτρίωση 50 στρεμμάτων αξίας 10 εκατ. Ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης είναι εκτός του σχεδίου πόλεως, ενώ η απαλλοτρίωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, η οποία αφορά 30 στρέμματα, θα γίνει άμεσα, ενώ η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς απαιτείται η επαναχάραξη οδού.

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος της απαλλοτρίωσης θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.