Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια


Επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα πραγματοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κα Νάγια Κόλλια με την οποία είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας. Ετέθησαν ζητήματα  που απασχολούν την ΠΕ Κέρκυρας και άπτονται του χαρτοφυλακίου της Γενικής Γραμματέως. Η συνάντηση έγινε παρουσία της προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Κέρκυρας κας Μαρίας Αρμενιάκου.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα Νάγια Κόλλια στο πλαίσιο υπηρεσιακής της επίσκεψης στην Κέρκυρα. Έθεσα σειρά ζητημάτων όπως:

  • Την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.
  • Την επέκταση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στον όρμο Ποταμού για την μεταφορά των καρνάγιων.
  • Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τάφρου του Παλαιού Φρουρίου (Κόντρα Φόσα), ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα της καλαισθησίας, της αισθητικής και της ομοιομορφίας των παραπηγμάτων των αλιέων.
  • Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιρίων του παλαιού Ψυχιατρείου και την ανάγκη να επιστρέψουν στην ιδιοκτησία του ΓΝΚ, που έχει θέσει επανειλημμένως η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μας κα Μαντώ Εγγλεζοπούλου, και τέλος,
  • ζητήματα που άπτονται των συμβάσεων παραχώρησης Αιγιαλού και Παραλίας.

Όλα τα ανωτέρω ζητήματα, η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει ενδελεχώς και θα επανέλθει σε σύντομο χρόνο.

Πάντως αποτελεί εκπεφρασμένη βούληση της Κυβέρνησής μας, η άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις συμβάσεις παραχώρησης – μίσθωσης Αιγιαλού και Παραλίας ώστε να καταστεί πιο συγκεκριμένο, λιγότερο γραφειοκρατικό και πιο ευέλικτο».