Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με την Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε προ ημερών ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συναντήθηκε σήμερα με την Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία επισκέπτεται την Κέρκυρα. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη καθώς και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Παναγιώτα Τζάννε.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, το οποίο μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας δήλωσε πως το Υπουργείο Πολιτισμού είναι πρόθυμο να συνδράμει με όποιο πρόσφορο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος και για τον λόγο αυτό έχει  προωθήσει σχετική τροπολογία  στο Υπουργείο Εσωτερικών που είναι το καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα της στήριξης των Πολιτιστικών Φορέων που έχουν ως κύριο αντικείμενο την μουσική (Φιλαρμονικές, Χορωδίες, κλπ). Η Γενική Γραμματέας ανέφερε πως σύμφωνα με  σχετική πρόσκληση του Υπουργείου δόθηκαν πρόσφατα ενισχύσεις σε Φιλαρμονικές. Επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο εξετάζει κατά περίπτωση αιτήματα στήριξης των Σωματείων  που έχουν ως αντικείμενο την μουσική (πχ ενίσχυση για την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων).

Από την πλευρά της  η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα, Ανδριώτη δήλωσε πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, παρέχει στήριξη στα Πολιτιστικά Σωματεία και στέκεται στο πλευρό τους.

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάννε εξέθεσε αναλυτικά στην Γενική Γραμματέα το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΔΗΠΕΘΕ μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου και πρότεινε το ΔΗΠΕΘΕ να απεμπλακεί από τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, παραμένοντας μόνο στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Άλλωστε o Δήμος Νότιας Κέρκυρας έχει ήδη ζητήσει την αποχώρησή του από το  ΔΗΠΕΘΕ.