Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στο Μαθράκι

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Επίσκεψη στο Μαθράκι πραγματοποίησε το Σάββατο 5-9-2015 ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών, όπου μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων του νησιού.

Ο κ. Γκίκας επεσήμανε στους κατοίκους την σπουδαιότητα των επερχόμενων εκλογών, τονίζοντας ότι η πολιτική σταθερότητα εκτός από την οικονομική διάσταση επηρεάζει και τα Εθνικά μας θέματα. Ανέφερε ότι η γειτονική μας χώρα, η Αλβανία, αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα του Μαθρακίου και των άλλων Διαποντίων Νήσων στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ και ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τώρα που η Ελλάδα διέρχεται σε περίοδο πολιτικής αστάθειας, έχει υιοθετήσει μία απαράδεκτη ρητορική διεκδικήσεων απέναντι στην Χώρα μας και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Γκίκας παρουσίασε στους κατοίκους επίσημα στοιχεία που δείχνουν την καταστροφή που επήλθε στην οικονομία το επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τους ζήτησε να ψηφίσουν με γνώμονα τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε το 2012 μία χώρα που ήταν υπό κατάρρευση και την παρέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με την ανεργία να μειώνεται ελαφριά, με πλήρως κεφαλαιοποιημένες τράπεζες, μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και σημαντικά μειωμένα επιτόκια δανεισμού. Οι κ. Τσίπρας-Καμμένος από την άλλη, μέσα σε επτά μήνες διέλυσαν τα πάντα και «φέσωσαν» την Χώρα με άλλα 80 δις.

Ο κ. Γκίκας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές και ότι την επόμενη ημέρα θα σχηματίσει κυβέρνηση με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Επεσήμανε ότι η διακυβέρνηση θα αποδειχθεί μία δύσκολη διαδικασία, εκτίμησε όμως, ότι όπως το 2012, έτσι και τώρα με σωστή και υπεύθυνη δουλειά, μέσα σε δύο χρόνια η οικονομία θα έχει ανακάμψει.

Αναφερόμενος στα προβλήματα των Διαποντίων Νήσων υπενθύμισε την βουλευτική τροπολογία που είχε καταθέσει για χαμηλό Φ.Π.Α. στην συγκεκριμένη περιοχή, την οποία όμως απέρριψε ο κ. Τσίπρας.

Στην συζήτηση που είχε ο κ. Γκίκας με τους κατοίκους του Μαθρακίου ετέθησαν και θέματα, όπως το πρόβλημα προσχώσεων στο λιμένα του νησιού, – όπου κρίνεται απαραίτητη μία εξαρχής νέα μελέτη για την ανακατασκευή του λιμένος – η έλλειψη χωροταξικής μελέτης, η έλλειψη βασικών υποδομών κ.ά.

Ο κ. Γκίκας συνεχίζοντας τις προεκλογικές του περιοδείες, επισκέφτηκε την Κυριακή χωριά του πρώην Δήμου Μελιτειέων.