Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής (ΟΣΚΑ) είχε χθες στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τους ετεροδημότες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων στην Αθήνα.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας ετέθησαν μία σειρά θεμάτων, όπως η ανάγκη επανεκκίνησης της θαλάσσιας σύνδεσης της Πάτρας με την Κέρκυρα μέσω της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας. Προτάθηκε επιπρόσθετα η δημιουργία νέας πορθμειακής γραμμής, η οποία θα συνδέει την Σαγιάδα με την Κέρκυρα. Επισημάνθηκε επιπλέον η ανάγκη βελτίωσης της θαλάσσιας επικοινωνίας με τα Διαπόντια Νησιά. 

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΚΑ έθεσαν επίσης τα εξής: 

  1. Την ανάγκη εκπόνησης μελέτης για την βελτίωση του περιφερειακού δρόμου Πυργί – Κασσιώπη – Περίθεια, ώστε αυτός να γίνει πιο ασφαλής, 
  2. την αξιοποίηση του λιμανιού της Ημερολιάς στην Κασσιώπη,
  3.  την καλύτερη εκμετάλλευση της νήσου Βίδου, 
  4. την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων, όπως π.χ. του Περάματος,
  5. την δυνατότητα αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων αποθηκών στο Μαντούκι, 
  6. την ένταξη όλων των περιοχών της Κέρκυρας στο Κτηματολόγιο κλπ.

Σε ότι αφορά στην λειτουργία της ΟΣΚΑ, τα μέλη παρουσίασαν στον κ. Γκίκα τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς δεν υπάρχει χώρος στέγασης της Ομοσπονδίας και της χορωδίας της για τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνει.

Από την πλευρά του ο κ. Γκίκας δεσμεύτηκε πως σε σύντομο χρόνο θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης της Κέρκυρας στα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας. Επιπλέον, θα ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης στέγης για την Ομοσπονδία.

Τέλος, ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο έως σήμερα, οι οποίες αφορούν στην Κέρκυρα.