Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με την Υφυπουργό Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις δομές του Υπουργείου Τουρισμού στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας ενημέρωσε την Υφυπουργό για το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας όπου καταγράφεται σημαντική έλλειψη προσωπικού και ζήτησε την έγκαιρη αναπλήρωση των υπαρχόντων κενών. Έθεσε επίσης διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις πληρωμές των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού, τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από την κα Ζαχαράκη ρυθμίζονται ήδη και θα επιλυθούν τις προσεχείς ημέρες.

Επιπλέον συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών της Κέρκυρας. Ο Βουλευτής εστίασε ιδίως στο ωράριο διεξαγωγής των μαθημάτων, τονίζοντας ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σπουδαστών θα πρέπει αυτά να διεξάγονται τις πρωινές ώρες, όπως προβλέπει εξάλλου ο Κανονισμός Λειτουργίας της Σχολής.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε και στην ανάγκη οικονομικής στήριξης των εποχιακών υπαλλήλων τουριστικών γραφείων καθώς και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία μορφή επιδόματος εξαιτίας των ειδικών εργασιακών συνθηκών που επικράτησαν το 2020. Η κα Ζαχαράκη δεσμεύθηκε να μεταφέρει το θέμα στους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να γίνουν παράλληλες προσπάθειες επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Τέλος, συζητήθηκε η προώθηση και η στήριξη ειδικών μορφών Τουρισμού, όπως είναι ο Γαστρονομικός Τουρισμός, το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του οποίου, βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ανοιχτή διαβούλευση. Ο κ. Γκίκας επεσήμανε την ανάγκη επεξεργασίας αντίστοιχων Εθνικών Στρατηγικών για άλλες εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, που προσφέρει και η Κέρκυρα, όπως είναι ο Καταδυτικός, ο Περιπατικός, ο Θρησκευτικός αλλά και ο Θαλάσσιος Τουρισμός, με τον τελευταίο να αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην Κέρκυρα με την κατασκευή των νέων μαρίνων που προγραμματίζονται.