Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Πρόεδρο ΑΣΕΠ, Ι.Καραβοκύρη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση ο Βουλευτής έθεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Εφετείο Κέρκυρας, αφού σύντομα θα κληθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έχοντας καλυμμένο μόνο το 50% των οργανικών του θέσεων. 

Ο κ. Γκίκας ανέφερε στον Πρόεδρο ότι από το 2017 βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για την πλήρωση κενών θέσεων Γραμματέων δικαστικών υπηρεσιών, ο 1Κ/2017 ΠΕ Γραμματέων και ο 8Κ/2017 ΔΕ Γραμματέων. Καθώς οι πρώτοι επιτυχόντες δεν αποδέχτηκαν την θέση, ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Καραβοκύρη το αίτημα των εργαζομένων του Εφετείου Κέρκυρας αλλά και του δικηγορικού κόσμου για την επίσπευση των διαδικασιών πλήρωσης των κενών θέσεων από τους επιλαχόντες των προαναφερόμενων  διαγωνισμών, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αδυναμίας εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας του Εφετείου.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε το γνωστό θέμα των μεταπτυχιακών τίτλων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ζητώντας την ισότιμη αναγνώρισή τους στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Τέλος, ο Βουλευτής παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ το ζήτημα που προέκυψε στην προκήρυξη 6Κ/2018 για Φύλακες Φυλακών, όπου προβλέπονταν αθλητικές δοκιμασίες για τους επιτυχόντες. Ωστόσο καθώς στην προκήρυξη προβλεπόταν η δυνατότητα συμμετοχής Ατόμων με Αναπηρία, τέθηκε σοβαρό ζήτημα, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να δώσουν ισότιμα τις αθλητικές δοκιμασίες.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανέφερε ότι γνωρίζει το ζήτημα που υπάρχει στο Εφετείο Κέρκυρας, όπου υφίσταται μεγάλη ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων και ανέφερε ότι το θέμα δρομολογείται.

Επίσης, ο κ. Καραβοκύρης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, για το ζήτημα της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τέλος, για το ζήτημα των αθλητικών δοκιμασιών των ΑμεΑ, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το ζήτημα εξετάζεται συνολικά, αφού αφορά και άλλες προκηρύξεις.