Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Ευστ. Σταθόπουλο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας. Θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι προσκλήσεις του Πράσινου Ταμείου για την πραγματοποίηση δράσεων από τους Δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι τον Ιούλιο το Πράσινο Ταμείο απηύθυνε νέα πρόσκληση προς όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Οδηγού  Διαχείρισης Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021-2022 του άξονα προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Κάθε Δήμος έχει τη δυνατότητα υποβολής δύο προτάσεων που αφορούν στις κατηγορίες των σύνθετων αστικών αναπλάσεων, όπως είναι τα ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων χώρων και χώρων πρασίνου ή η αποκατάσταση δημοσίων μνημείων, έργων τέχνης ή κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα. Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε παρεμβάσεις στον αστικό χώρο, όπου συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία και αναβάθμιση παιδικών χαρών, η αναδιαμόρφωση αστικών χώρων, η αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολείων, η αισθητική αναβάθμιση όψεων κτιρίων των ΟΤΑ κ.α.

Τα αιτήματα των Δήμων μπορούν να υποβάλλονται στο Πράσινο Ταμείο έως 20 Δεκεμβρίου 2021. Για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων η καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Δεκεμβρίου 2021.

Σε ότι αφορά στην πρώτη πρόσκληση που είχε δημοσιευθεί και προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα δημιουργίας σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε ότι η εξέταση των υποβληθεισών αιτημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση είχε συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον των Δήμων της Κέρκυρας.