Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον υπ. Δήμαρχο Χειμάρρας Διονύση Φρ. Μπελέρη

Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015
Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας με την «ΟΜΟΝΟΙΑ», Διονύση Φρέντη Μπελέρη, είχε χθες στην Κέρκυρα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον υπ. Δήμαρχο για τα προβλήματα της σημερινής Χειμάρρας και τους στόχους της νέας Δημοτικής κίνησης υπό τον κ. Μπελέρη. Ο Βουλευτής της ΝΔ, επεσήμανε την διαχρονική στήριξη της ΝΔ προς την ΟΜΟΝΟΙΑ υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της διατήρησης της εθνοτικής και πολιτιστικής οντότητας της Χειμάρρας, αλλά και γενικότερα της Βορείου Ηπείρου.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε επίσης ότι καθοριστικός παράγων για την επιτυχή έκβαση των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών αποτελεί η κινητοποίηση των απανταχού Χειμαρριωτών, ώστε να μεταβούν στην Χειμάρρα στις 21 Ιουνίου 2015 για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ποσοστό του 32% που ήταν η συμμετοχή στις εκλογές του 2013 στην Χειμάρρα, είναι πολύ χαμηλό ανέφερε ο κ. Γκίκας και με την αλλαγή της Διοικητικής Διαιρέσεως της Αλβανίας και την προσθήκη της Βράνιστας στην Χειμάρρα, καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η παρουσία των ξενιτεμένων Ελλήνων Χειμαρριωτών στις κάλπες.

Ο Στέφανος Γκίκας χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική την πρώτη συνάντηση με τον υπ. Δήμαρχο Χειμάρρας Διονύση Φρέντη Μπελέρη, ευχήθηκε καλή επιτυχία και συμφώνησε να συναντήσει εκ νέου τον κ. Μπελέρη στο αμέσως προσεχές μέλλον.