Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Υπ. Ναυτιλίας για Καύσιμα Διαποντίων Νήσων, Λιμενικό Σταθμό Παξών, Λιμένα Οθωνών κ.α. 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, για θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Σε συνέχεια σχετικής επιστολής που εστάλη από την Κοινότητα Ερείκουσας και του διατυπωμένου προβληματισμού των κατοίκων όλων των Διαποντίων Νήσων, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στον Υπουργό το πρόβλημα που αφορά στην μεταφορά καυσίμων από την Κέρκυρα στα Διαπόντια Νησιά. Υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης επιδοτούμενου δρομολογίου για την νόμιμη και ασφαλή μεταφορά καυσίμων, οικοδομικών και άλλων οχληρών υλικών, σημειώνοντας ότι η παράτυπη μεταφορά που πραγματοποιείται σήμερα, ενέχει σοβαρούς κινδύνους, ενώ παράλληλα στα Διαπόντια Νησιά παρατηρείται έλλειψη καυσίμων.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου διερευνούν την δυνατότητα επιδότησης κατάλληλου πλοίου για την πραγματοποίηση ενός δρομολογίου το μήνα, το οποίο θα μεταφέρει τα καύσιμα και συγκεκριμένα υλικά με ασφάλεια από την Κέρκυρα στα Διαπόντια Νησιά.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε επίσης το ζήτημα της χρηματοδότησης του λιμένος Οθωνών, καθότι το έργο είναι πλήρως ώριμο. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, εκτός των 18 εκατ. Ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Π.Ε. Κέρκυρας, το Υπουργείο διερευνά τη δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αξιολογείται ως πολύ σημαντικό.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη περαιτέρω επιχειρησιακής αναβάθμισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με νέα πλωτά σκάφη αλλά και οχήματα, ενώ επανέφερε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού Παξών και ζήτησε την συμπλήρωση της οργανικής του δύναμης. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας θα αναβαθμιστεί περαιτέρω επιχειρησιακά, ενώ  για το θέμα της υποστελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού Παξών επεσήμανε ότι έχουν ήδη αναληφθεί ενέργειες εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.   

Συζήτηση έγινε και για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την δραστηριοποίηση πλοίων αναψυχής και τουριστικών ημερόπλοιων, αλλά και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής.

Τέλος, ο Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε και με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γιώργο Αλεξανδράκη και τον συνεχάρη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του. Η συζήτησή τους είχε ως μοναδικό θέμα την επιχειρησιακή αναβάθμιση των δομών του Λιμενικού Σώματος στην Π.Ε. Κέρκυρας.